Liigutav video: surmahaigust põdev tüdruk ei jäta korvpallimängu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauren Hill.
Lauren Hill. Foto: SCANPIX

19-aastane USA tüdruk Lauren Hill tõuseb igal hommikul kell pool kuus, et minna korvpallitrenni. «Ma ei taha, et keegi peaks mind loobujaks,» lausus ta CBSile antud intervjuus. «Armastan korvpalliketside ja põrkavate pallide häält, seega pean õigeks ajaks saalis olema.»

Hill mängib aga sõna otseses mõttes oma elu nimel - ta teab, et tal on elada jäänud vaid loetud nädalad. Aasta tagasi avastati tal ajukasvaja, mis aina suureneb ning on tänaseks juba sidruni mõõtu. Arstide sõnul puuduvad Hillil paranemisvõimalused ning kasvajat pole võimalik opereerida.

Diagnoosi kuuldes oli Hilli esimene küsimus arstidele: kas ma saan korvpallimänguga jätkata? Ehkki ta ei saa praeguseks enam treeningutel kaasa teha enamikku harjutusi, ei kavatse ta loobuda. «Tahan mängusärgi selga tõmmata ja tunda ennast superkangelasena, sest just niisuguse tunde see särk minus tekitab,» lausus Mount Saint Josephi ülikooli naiskonnas numbri all 22 mängiv Hill, kellel on üks suur eesmärk – teha kaasa vähemalt ühes ülikoolikohtumises.

Esimene mäng peetaksegi juba sel pühapäeval ning kui tavaliselt käib Mount Saint Josephi naiskonna kohtumisi vaatamas umbes 50 inimest, siis seekord on tulemas täismaja – 10 000 inimest. Piletid müüdi välja napi poole tunniga.

Peatreeneri Dan Benjamini sõnul teab ta juba praegu, et sellest tuleb ainulaadne mäng. «Saal pimeneb, mängija number 22 jookseb väljakule… Loodetavasti võidame lahtiviske. Meil on plaan juba tehtud – selle nimi on Laureni lay-up. Ja publik läheb hulluks,» kirjeldas Benjamin eesootavat.

Laureni ema Lisa lausus, et tema tütar on alati teinud kõike kogu hingest. «Ta annab endast 110 protsenti, ükskõik millega tegu on,» sõnas Lisa. Isa Brenti sõnul ei kujutaks ta oma tütart teistsugusena ettegi. «Lauren jahib oma unistust ja tahab inimestele näidata, et ka nemad on selleks võimelised,» lausus Brent Hill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles