Jalgpalli otsepilt: Sillamäe Kalev alistas ülitähtsas mängus Nõmme Kalju

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga põnev hooaeg on jõudmas lõpusirgele ning eelviimase vooru kõige tähtsamas kohtumises läksid täna Kadrioru staadionil vastamisi medalite eest võitlevad Nõmme Kalju ja Sillamäe Kalev. Tänu Nikolai Mašitševi kahele tabamusele sai Sillamäe 2:0 võidu. Liigatabelis tõusis Sillamäe Kaljust ühe punktiga mööda, kolmandaks.

Vabandame ülekande käigus ilmnenud tehniliste probleemide pärast, mäng on täispikkuses järelvaadatav.

1. novembril kell 13:00 Kadrioru staadion (Roheline aas 24, Tallinn)

NÕMME KALJU FC - JK SILLAMÄE KALEV  0:2 (0:1)

mitteametlik protokoll

Väravad: 20., 54. Nikolay Mašitšev

Hoiatused: 44. Aleksandr Dubõkin, 67. Deniss Tjapkin

Kalju FC: 1-Teleš, 14-Kallaste, 6-Rodrigues, 5-Bärengrub, 3-Pürg, 7-Reginald, 13-Vunk (73. 24-Puri), 17-Kirss (57. 21-Nunes), 19-Toomet, 20-Prates (46. 99-Neemelo), 75-Wakui.

Varus: 69-Aland, 77-Šišov, 2-Galpin, 4-Reintam, 24-Puri, 21-Nunes, 99-Neemelo.

JK Sillamäe Kalev: 16-Lavrentjev, 7-Volodin, 26-Bagužis, 5-Cheminava, 4-Sidorenkov, 13-Dubõkin, 6-Vnukov, 18-Tjapkin, 11-Mashichev (88. 33-Murikhin), 8-Ratnikov (90.+1. 17-Kvasov), 99-Kabaev (90.+5. 3-Dudarev).

Varus: 1-Starodubtsev, 3-Dudarev, 33-Murikhin, 17-Kvasov, 2-Cherkasov, 14-Novikov.

Enne mängu:

Kaljul on seni kogutud 75 punkti, millega ollakse liigatabelis kolmandal kohal. Sillamäe on nende järel 73 punktiga neljas. Kuigi Kalju langeks kaotuse puhul neljandale kohale, on Nõmme meeskonnal võimalus tabeliredelil ka kõrgemale ronida – FC Floral on teisena koos 76 punkti ja liidril FC Levadial 78 punkti.

Enne kahte viimast vooru on tabeli neli esimest meeskonda seega vaid viie punkti sees ning medalite osas kõik jätkuvalt lahtine. Kuna aga Flora ja Levadia peavad oma 35. vooru mängu vastavalt Tallinna Kalevi ja Jõhvi Lokomotiiviga ehk tabeli kahe viimasega, on neist mängudest üllatusi raske oodata. See tähendab, et nii Kalju kui ka Sillamäe vajavad tänasest kohtumisest võitu – vastasel juhul võivad mõlemad suure tõenäosusega viimase vooru eel mõtted millestki enamast kui pronksmedalist maha matta.

Kuigi käimas on Premium liiga tabeliseisu silmas pidades kõige olulisemad voorud, siis kumbki meeskond läinud mängus jalga ei väristanud – Sillamäe oli kodus 4:0 üle Paide Linnameeskonnast ja Nõmme Kalju alistas võõrsil 7:0 Tallinna Kalevi. Omavahel on meeskonnad sel hooajal kohtunud kolmel korral ning kõikides kohtumistes on võidupunktid suutnud võtta Kalju meeskond.

Sillamäe Kalevil jääb kaartide tõttu kohtumisest eemale Kõrõlo Silitš, Kaljul puudujaid pole.

Nõmme Kalju abitreener Fredo Getulio Aurelio: «Kalju-Sillamäe saab olema meie hooaja viimane mäng Kadriorus. See mäng on kindlasti ülioluline võitluses kolmanda koha eest ning isegi esikoht on meil veel võimalik. Ees ootab suurepärane matš, me ootame kogu Nõmme Kalju peret staadionile meeskonda toetama!»

Sillamäe Kalevi abitreener Vadim Dobiža: «Hooaeg läheneb lõpule ning meie jaoks on need viimased voorud kõige tähtsamad. Ei ole mingit mõtet rääkidagi mängu tähtsusest. Olen kindel, et laupäeval mängivad nii Sillamäe Kalev kui ka Nõmme kalju mitte oma vastase vastu, vaid enese vastu. Usun, et ülesanded on võistkondadel sarnased – hoida oma närvid ja emotsioonid kontrolli all. Me oleme võimelised seda tegema, aga pinge on nii suur, et olen kindel, et prognoose keegi ei teeks.»

Sillamäe poolkaitsja Nikolai Mašitšev: «Laupäeval tuleb väga korralik lahing. Arvan, et mõlemad võistkonnad on valmis selleks mänguks, kus isegi väike eksimus saab mõjutada tulemust, aga me peame minema väljakule külma närviga ja jätkuvalt tegema oma tööd.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles