Pohlak sokutab Abramovitšile Hollandi vutiklubi

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Raigo Pajula

Eesti Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak on kogu suve vahendanud läbirääkimisi, mille tulemusel peaks naftaärimees Roman Abramovitš saama ühe Hollandi kõrgliiga klubi omanikuks. Nüüd on tehing jõudnud niikaugele, et ootab vaid ametlikke allkirju.



«Ma ei saa seda teemat mitte kuidagi kommenteerida,» vastas Pohlak sel nädalal Postimehe küsimusele, kui kaugele on tema vahendatud läbirääkimised hollandlaste ja Venemaa oligarhi Roman Abramovitši vahel jõudnud.

Klubi, mille ostmisest Londoni Chelsea omanik Abramovitš huvitub, on Hollandi keskmike hulka kuuluv soliidse ajalooga Nijmegeni NEC.

Klubi lõpetas eelmise hooaja sealses kõrgliigas tagasihoidlikul 13. kohal ja tema kodumänge käis staadionil vaatamas keskeltläbi 12 341 inimest.

Varemgi Euroopa jalgpallis mitmeid tähtsaid tehinguid vahendanud Pohlaku jaoks jõudis tehing lõppjärku kümmekond päeva tagasi, kui Abramovitš koos oma kaaskonnaga Lätis Jurmalas puhkas.

Tallinna vanalinnas suure saladuskatte all restoranis Tchaikovski toimunud kohtumine tehingu poolte vahel leidis aset juulikuu viimasel päeval. Kuigi esialgse info kohaselt käis kohal ka Abramovitš isiklikult, eitab koos agent Tarmo Lehistega kohtumisel osalenud Pohlak seda. «Mina isiklikult Abramovitšiga kohtunud ei ole. Veel,» väitis ta.

Postimehe andmeil viibis kogu eelmise nädala Tallinnas Abramovitši isiklik abi, kes täpsustas tehingu üksikasju. Plaani kohaselt arvestati toona, et Abramovitš kohtub võimaluse korral Eestis tehingu asjaosalistega selle nädala esimesel poolel.

Kui see plaan ebaõnnestus, lükkub kohtumine ja dokumentide vormistamine väidetavalt edasi septembri keskele ning toimub mõnes teises Euroopa riigis.

Mis hinnaga ja mis motiividel endine Tšukotka kuberner ja riigiduuma liige Abramovitš Hollandi keskmike hulka kuuluvat jalgpalliklubi osta soovib ja milleks oli tal seejuures vaja kasutada Eesti jalgpallijuhtide abi, jääb kõrvalseisjaile esialgu saladuseks.

Juhul kui Pohlaku vahendatud tehing õnnestub, teenib Pohlak selle vahendamise eest Eesti rahas väidetavalt seitsmekohalise summa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles