Seli tutvustas spordipoliitika olulisemaid suundi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli
Neinar Seli Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nädala lõpuni kestval Euroopa Olümpiakomitee (EOC) aastakoosolekul Aserbaidžaani pealinnas Bakuus tutvustas augustis EOC Euroopa Liidu komisjoni esimeheks valitud Eesti Olümpiakomitee (EOK) president Neinar Seli komisjoni prioriteete ja tööplaani.

EL-i komisjon määratles viis olulisemat valdkonda ning ekspertgrupid, kes nende valdkondade arendamisega tegelema hakkavad. EL-i komisjoni prioriteedid on:

1.     võitlus kokkuleppemängudega,

2.     hea juhtimistava juurutamine,

3.     spordi rahastamine,

4.     liikumisharrastuse propageerimine,

5.     sporti juhtivate inimeste arendamine.

Seli tõi välja, et ehkki komisjoni nimi viitab justkui EL-i liikmesriikidele, on EOC oma liikmetega laiemalt esindatud kui vaid EL-i kuuluvad riigid ja komisjoni eesmärk on esindada kogu Euroopa spordi häält. «Mitmete EL-i liikmesriikide olümpiakomiteed on ellu viinud üksjagu edukaid projekte koostöös EL-iga. Just nende näidete tutvustamine ja ka teistes riikides rakendamine oleks suureks toeks kogu Euroopa olümpiaperele,» ütles Seli.

Ta lisas, et kuna Eesti on 2018. aasta esimesel poolaastal EL-i eesistujariik, siis annab EOC EL-i komisjoni esimeheks olemine suurepärase võimaluse ka Eesti spordipoliitika paremaks muutmisele. «Ühtaegu saame ka Eestis toimunud positiivsetele muutustele laiema kajastuse ning olla eeskujuks ausa ja pikaajaliste protsesside elluviijatena.»

EOC EL-i komisjoni järgmine koosolek toimub 9.-10. veebruar 2015 Tallinnas.

EOC on mittetulundusühing, mis koostöös Rahvusvahelise Olümpiakomitee ja Rahvuslike Olümpiakomiteede Ühendusega, samuti taoliste ühendustega teistes maailmajagudes, arendab olümpialiikumist Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles