Saksamaa ajakiri avaldas esiküljel Schumacheri kohta häbitu vale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Saksamaa naisteajakiri Die Aktuelle on sattunud avalikkuse meelepaha alla, kuna eksitas Michael Schumacheri teemalise kaanepildiga lugejaid.

Die Aktuelle esikaanel on pilt Schumacherist, juures pealkiri: «Milline õnn! Ta istub päikese käes! Hetked, mis lähevad meile hinge.» Artikkel räägib sellest, kuidas Schumacheri naine Corinna veeretab ratastooli aheldatud võidusõitja päikeselisematel sügispäevadel nende kodu terrassile, et Schumacher näeks päikest.

Tegelikult on foto aga tehtud 2013. aasta jaanuaris Šveitsis St Moritzis - info selle kohta on küll pildile lisatud, ent väga väikeses kirjas. Saksamaa väljaanne Focus nimetas Die Aktuelle kaanekujundust petlikuks, veebiportaal Motorsport.com oli aga veel järsem: «Kui madalale võib langeda? Näib, et mõne väljaande jaoks ei ole sellist piiri olemas. Enamik lugejaid ju ei märka väikeses kirjas lisatud infot, et foto on tehtud palju varem.» Uudisteportaal news.de lisas: «Die Aktuelle tõestab taas, et nende jaoks pole üleliia halba maitset olemas.»

Tegu pole sugugi esimese korraga, kui Die Aktuelle üritab lugejaid Schumacheri teemal eksitada. Kui Schumacher oli veel koomas, trükiti esiküljel ära tema foto koos suure pealkirjaga: «Ärkvel!» Tegelikult said artiklis sõna kolm inimest, kes olid koomast ärganud.

Eelmise aasta lõpus Alpides suusatades kukkunud ja pea vastu kivi löönud Schumacher on tänaseks lubatud kodusele ravile, kuid tema seisund on endiselt raske. Sakslasel hiljuti külas käinud eksvormelisõitja Philippe Streiffi sõnul on Schumacher halvatud ja liigub ratastoolis, ta ei suuda rääkida ja tal on probleeme mäluga.

Vaata Die Aktuelle skandaalseid esikaasi SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles