MM-finaali vilistanud kohtunik: pidanuksin De Jongile punase kaardi andma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Webb
Howard Webb Foto: SCANPIX

Tänavusel jalgpalli MMil finaalkohtumist vilistanud Howard Webb on 11. juulil peetud kohtumist mitu korda videolindilt vaadanud, inglase sõnul sooviks ta muuta vaid üht tol õhtul tehtud otsust – Webbi arvates pidanuks ta hollandlasele Nigel de Jongile kollase kaardi asemel punase andma.

Mäletatavasti alistas Hispaania finaalis lisaajal 1:0 Hollandi. Webb andis kohtumise jooksul 14 kollast kaarti, neist kaks teenis hollandlane Johnny Heitinga, vahendab Reuters.

Nii Webbi kui ka tema assistente Darren Canni ja Mike Mullarkey’t kritiseeriti pärast finaalmatši, et nad ei suutnud mängu kontrolli all hoida ning kohati mängisid mõlema koondise jalgpallurid üsna toorelt. Webb aga tunnistas, et tunneb oma vilepartii üle uhkust.

Kui tema käest küsiti 25. minutil De Jongi poolt Xabi Alonso suunas sooritatud karatestiilis löögi kohta, tõdes Webb, et see oli tema ainus viga ning ta pidanuks hollandlase platsilt ära saatma.

«Olen seda mängu videolt korduvalt vaadanud ja pole just palju, mida ma muudaksin, ainsana sooviksin, et oleksin De Jongile selle jõhkra vea eest kollase asemel punast kaarti näidanud,» sõnas Webb. «Olles seda korduvalt aegluubis erinevate nurkade alt näinud, saan aru, et see oli ilmselgelt punast kaarti väärt viga. Aga tol õhtul ei olnud minu otsus tingitud sellest, et ma ei tahtnud MMi finaalis kedagi ära saata, vaid hoopis sellest, et minu vaatenurgast ei tundunud see nii jõhker.»

«Sealt, kus mina seisin, polnud näha, et tema löök Alonsot tabas, nägin, et jalg kerkis üsna kõrgele ja Alonso reaktsioonist tundus, et ta sai pihta, aga kuna MMi finaal oli kestnud 25 minutit, ei olnud ma valmis tunde järgi otsust tegema,» jätkas ta. «Tahtsin teha otsuse selle põhjal, mida nägin, seetõttu andsin kollase kaardi.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles