Venemaa oli sunnitud jalgpalli MMi eelarvet märkimisväärselt kärpima

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal toimuva 2018. aasta jalgpalli MMi ametlik logo.
Venemaal toimuva 2018. aasta jalgpalli MMi ametlik logo. Foto: SCANPIX

Venemaa spordiminster Vitali Mutko teatas, et 2018. aastal riigis toimuva jalgpalli MMi eelarvet on kümne protsendi võrra kärbitud.

Mutko kinnitas uudisteagentuuri Interfax vahendusel, et Venemaa kärbib kümne protsendi võrra mitte ainult MMile, vaid ka teistele spordiüritustele ja -organisatsioonidele eraldatava raha hulka. Samas kinnitas minister, et kärbe ei mõjuta MMi võistluspaikade ehitamist.

Venemaa on juba niigi saanud FIFAlt eriloa ehitada MMiks kaks 35 000 kohaga staadionit, ehkki tavaliselt nõuab FIFA MM-staadionitelt minimaalselt 45 000 istekoha olemasolu. Rahakärpe tõttu kahanevad Mutko sõnul makstavad boonussummad ja korralduskomitee tasud, samuti tuleb tõenäoliselt korraldada seni planeeritust pisut vähemglamuurne alagruppide loosimistseremoonia ning hoida kokku ka muudelt kuludelt.

MM peetakse kolme aasta pärast 11 linnas asuval 12 staadionil. Mullu märtsis teatas Mutko, et maailmameistrivõistluste korraldamine läheb Venemaale maksma 620,5 miljardit rubla. Tollal oli see võrdne 18,16 miljardi USA dollariga, ent tänaseks on rubla kursi järsu languse tõttu antud summa võrdne vaid 8,97 miljardi dollariga. Kogusummast 172,6 miljardit rubla pidi kuluma spordirajatiste ehituseks ja renoveerimiseks, ülejäänu taristu arendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles