Austraalia jalgpallikoondist ei taheta enam Aasiasse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia tähtmängija Tim Cahill.
Austraalia tähtmängija Tim Cahill. Foto: SCANPIX

Aasia riigid eesotsas araablastega on kahtlemas selles, mida Austraalia nende jalgpallimaastikule lisaks toob.

2006. aastal tegi Austraalia koondis suure sammu, kui kolis Okeaania jalgpalliliidu alt Aasia alla, kuid paljud näevad praegu, et sellest sai ainsana kasu liituja ise, kes pääseb nüüd lihtsamini MM-idele, kirjutab Soccernet.ee.

Aasiale on praegu antud neli otsepääset MMile ning tugeva Austraalia lisandumine on paljude väiksemate jaoks nelja hulka jõudmise keeruliseks teinud, sest lisaks Austraaliale on sealses jalgpallis veel kaks suurt jõudu Lõuna-Korea ning Jaapani.

Eriti rahulolematutd on Araabia poolsaare riigid, kes on oma jalgpalli arendamisel suurt vaeva nägemas ja tahaks MM-idel mängida.

Vihje sellele, et Austraalia päevad Aasias võivad loetud olla, tegi hiljuti ka Aasia vutiliidu president Sheikh Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa, kes tunnistas, et paljud kahtlevad selles, mida Austraalia sealsele jalgpallile juurde annab.

Hetkel toimuvad Austraalias Aasia meistrivõistlused ning korraldaja jõuds seal finaali, kus nad kohtuvad Lõuna-Koreaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles