Senisest Veerpalu ohvrist sai nüüd Northugi ohver

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukas Bauer oli eile Faluni MMil lähedal oma esimesele tiitlivõistluste kuldmedalile, kuid lõpuks pidi ta ikka leppima hõbemedaliga.
Lukas Bauer oli eile Faluni MMil lähedal oma esimesele tiitlivõistluste kuldmedalile, kuid lõpuks pidi ta ikka leppima hõbemedaliga. Foto: SCANPIX

Tšehhi 37-aastane suusastaar Lukas Bauer on kahel korral võidutsenud Tour de Ski üldkokkuvõttes (2007/08 ja 2009/10), korra on ta parim olnud MK-sarja üldarvestuses (2007/08) ning lisaks on ta 16 korda teeninud MK-etapil esikoha. Samas tiitlivõistlustelt pole ta ühtegi kuldmedalit kaela saanud, viimati oli ta esimesele kullale lähedal eile.

Bauer sai eile hõbemedali kaela Faluni MMi 50 km klassikasõidus. Vanameister oli eile lõpuheitluses õigel ajal õiges kohas ja tundus, et mees võib lähedal olla oma esimesele tiitlile, kuid selle asemel tegi norralaste staar Petter Northug oma läbi aegade võimsaima lõpuspurdi ja jättis Baueri ikka tiitlita.

«Kui võistluse lõpuni oli paar kilomeetrit jäänud, siis tundsin, et võin sel korral kuldmedali eest heidelda. Kaotasin kuldmedali aga viimase tõusuga, kus mul oli probleeme,» tunnistas Bauer fis-ski.com’ile.

Baueri jaoks oli see suurvõistlustel kolmandaks hõbemedaliks. Senisel kahel eelneval korral on tšehhil tulnud alla vanduda Andrus Veerpalule. 2006. aasta Torino olümpial jäi ta Veerpalule alla 15 km klassikadistantsil ning Veerpalu paremust tuli tal kolm aastat hiljem samal distantsil tunnistada ka kodusel Libereci MMil.

Lisaks on Baueril tiitlivõistlustelt ette näidata kaks pronksmedalit 2010. aasta Vancouveri olümpiamängudelt. Toona teenis ta pronksi 15 km vabatehnikasõidus ja 4x10 km teatesõidus.

37-aastane Bauer peab nüüd järgmist võimalust ootama kaks aastat, kuna järgmisel talvel ühtegi tiitlivõistlust ei toimu. Järgmine MM on kavas 2017. aastal Lahtis ning järgmine OM peetakse 2018. aastal  Pyeongchangis.

Petter Northug (nr. 4) on lõpusirgel tuisanud kõikidest konkurentidest mööda ja tema Faluni MMi neljas kuldmedal on tõsiasi. Foto:
Petter Northug (nr. 4) on lõpusirgel tuisanud kõikidest konkurentidest mööda ja tema Faluni MMi neljas kuldmedal on tõsiasi. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles