Margus Hundi konkurendid annetavad oma ajud teadlastele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidney Rice (vasakul) ja Steve Weatherford allkirjastasid paberi,mille alusel annetatakse meeste ajud pärast surma teadlastele
Sidney Rice (vasakul) ja Steve Weatherford allkirjastasid paberi,mille alusel annetatakse meeste ajud pärast surma teadlastele Foto: SCANPIX

Kaks tuntud ameerika jalgpallurit otsustasid surma korral annetada oma ajud teadlastele, et viimased saaksid uurida ameerika jalgpallurite peatraumasid. Julge käiguga tulid avalikkuse ette praegune New York Giantsi mängumees Steve Weatherford ja 2014. aastal Super Bowli võidu järel karjääri lõpetanud Seattle Seahawksi endine mängija Sidney Rice.

«Ma ei tea kui suure üllatusena see tuleb, et ma oma aju teadlastele annetan,» ütles Weatherford. «Loodan, et sellel on hea mõju ning aitan inimestel mõista, kui tähtis on oma aju eest samamoodi hoolitseda nagu muude kehaosade eest.»

Möödunud põhihooaja vältel registreeriti NFLi mängijatel 111 ajupõrutust, mis on 37 võrra vähem kui aasta varem. Weatherfordi karjäär on seni õnnelik olnud ja ta on saanud «vaid» kaks suuremat põrutust, Rice elas karjääri jooksul üle aga 20 ajutraumat.

Ainsa eestlasena mängib tuleval hooajal NFLis Margus Hunt. Pikalt teenis samas liigas profileiba ka Eestis sündinud Michael Roos, kuid tema teatas mõne aja eest karjääri lõpetamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles