Euroopa uus jalgpallisensatsioon soovis talvel hoopis klubist lahkuda

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolfsburgi uus staar Bas Dost.
Wolfsburgi uus staar Bas Dost. Foto: SCANPIX

Bundesliga ja Euroopa liiga väljakutel on tänavusel aastal suuri tegusid teinud Wolfsburgi jalgpalliklubi hollandlasest ründaja Bas Dost.

Pärast talvepausilt naasmist on Wolfsburg pidanud Euroopa liigas ja Bundesligas kokku kaheksa kohtumist ja hollandlane on selle ajaga löönud 13 väravat. Eriti hirmutav on tema hoog olnud viimases kolmes Bundesliga kohtumises, millega on ta kirja saanud koguni kaheksa väravat. Eilses karikamängus Leipzigi Red Bulli vastu jäi mehel ootamatult küll värava löömata, kuid tema suurepärane vorm tõmbab pilke kõikjal.

Samas on tema selline väravahoog üllatav, kuna Bundesliga sügisringis lõi ta vaid kaks väravat ning eelmisel hooajal sai 25-aastane ründaja Bundesligas kirja neli väravat. Nüüd on hakatud mehe kohta rohkem uurima ning selgus, et detsembris leidis mees Saksamaa ajalehe Bildiga rääkides, et tal oleks helgema tuleviku nimel tarvilik Wolfsburgist lahkuda. Siiski jäi mees paigale ja kahetsemiseks põhjust ei ole.

Tänavuse aastanumbri sees tehtud esitustega on 196 cm pikkuse ründaja hinnasilt suurenenud 10 miljoni euroni. 2012. aastal 7 miljoni euro eest Wolfsburgi saabunud mees heitles vahepealsel ajal vigastustega, kuid nüüdseks on Saksamaa meedia teatel mehe enesekindlus uskumatult suur ja mingit jalaväristamist karta ei ole. Lähiajal peaks mees arvatavasti esmakordselt selga tõmbama ka Hollandi koondise särgi.

Järgmisena asub Dost kimbutama FC Augsburgi ja Ragnar Klavanit, kui Bundesligas kohtutakse laupäeval Augsburgi koduväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles