Laskesuusataja Kaldvee tegi karjääriga lõpparve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martten Kaldvee
Martten Kaldvee Foto: Toomas Huik

Eelmisel hooajal tegi laskesuusataja Martten Kaldvee oma senises karjääris tõelise läbimurde – ta sai Oberhofi MK etapil 7. koha, pääses Vancouveri olümpiale ning võitis isegi Eesti murdmaameistrivõistlustelt medali. Tundus, et see oli alles kõige algus.


Nüüdseks on Kaldvee piltlikult öeldes püssi põõsasse visanud.  «Tegelikult ma ju polegi tippsporti teinud – see tähendaks minu jaoks seda, et sportlane ei pea ise rahakotti kergendama. Mina olen aga kogu elu perekonna toel sportinud. Juhtkond ei näidanud üles nii suurt tuge, kui jätkamiseks vaja olnuks,» kritiseeris Kaldvee ja lisas: «Ega elu pole ju ainult sport. 24-aastasena tuleb peeglisse vaadata ja küsida endalt, millist elu elada tahad ja kelle raha kulutada.»

Praegu töötab Kaldvee raamatupidajana ning õpib majanduseriala magistriõppes. Nagu ta ise ütles, on ta eluga rahul. Poolelijäänud karjäär kripeldama ei jäänud.

«Kindlasti jäi palju saavutamata, aga usun, et näitasin, kui palju on võimalik teha, kui on suur tahe. Jõudsin nullist kahe aastaga sellisele tasemele,» rääkis Kaldvee. «Mul on kahju, et oma toetajaid alt vedasin. Mihkel Zilmer, Mati Alaver ja Asko Nuutinen – olen neile südamest tänulik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles