Mõtlemapanev galerii: vaata ringi Mike Tysoni kunagises kurikuulsas luksushäärberis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rikaste ja kuulsate maailma pole tavainimesel just kuigi sageli võimalik pilku heita, ent vahel siiski. Fotograaf Johhny Joo sai ainulaadse võimaluse pildistada Ohio osariigis asuvat üliluksuslikku elamut, mis kunagi kuulus poksikuningale Mike Tysonile, ent on tänaseks päevaks mahajäetud.

Majas on viis magamistuba, mitu elutuba, seitse vannituba, suur köök, kodukinosaal, väiksem köök koos pesuruumiga, kaks maja külge ehitatud garaaži ja veel üks eraldiseisev garaaž, hiigelsuur bassein ja kullatud kaunistustega mullivann. Loomulikult on olemas ka korvpalliväljak ning ehk üks kurikuulsamaid Tysoniga seonduvaid asju – puur talle kuulunud tiigri jaoks. Mitmes ruumis on laed kaunistatud kuldsete plaatidega, mullivanni kohal on aga peegellagi. Uhke elamise sepisväravat kaunistab aga tänaseni Tysoni nimi.

Tänaseks 48-aastane Tyson, kes oli kunagi profipoksi absoluutne maailmameister, elas Ohios Southingtonis asuvas majas 1980ndate aastate lõpus ja 90ndate alguses, kui valmistus matšideks Don Kingi paarikümne miili kaugusel asuvas treeningsaalis. 1999. aastal oli Tyson sunnitud maja 1,3 miljoni dollari eest maha müüma, kui oli vägistamise eest mitu aastat vangis istunud ja vajas hädasti raha.

Sestpeale on majal olnud mitu omanikku ning viimati müüdi see edasi mullu detsembris. Uute omanike käe all saab Tysoni kunagisest peopaigast... kirik. Joo sõnul loodavad hoone uued omanikud, et kui pühakoda lõpuks avatakse, astub sealt läbi ka Tyson. Enne renoveerimistööde algust fotodele jäädvustatud lagunev luksusmaja on kahtlemata kõnekas sümbol, mis seostub kunagi rahas supelnud Tysoni enda allakäiguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles