Lindpere: ma pole koondist lõplikult jätnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere New York Red Bullsi särgis.
Joel Lindpere New York Red Bullsi särgis. Foto: SCANPIX

ETV telesaade «Pealtnägija» käis ookeani taga külas USA meistriliigas New York Red Bullsis mängival Eesti jalgpallikoondislasel Joel Lindperel.

Mõistagi puudutati ka viimasel ajal enim kõneainet pakkunud teemat ehk seda, et Lindpere otsust sel aastal koondisemängudes mitte osaleda.

«Kõigepealt sorry kõikidele fännidele, kui nad ei saa minust aru, see jääb igaühe enda otsustada,» selgitas Lindpere. «Aga see (Red Bullsis mängimine – toim) on mu igapäeva töö ja siit saan leiba, kuu aja pärast saan 29-aastaseks, mingitel hetkedel tuleb hakata endale mõtlema. Tunnen, et olen sel hooajal siin olnud üks võtmemängijatest ja tunnistan ausalt, et kandideerin siin igasugustele auhindadele. Võib-olla ühel hetkel saadakse aru, et olen siin midagi korda saatnud.»

«Lõplikult ma koondist jätnud ei ole,» lisas Lindpere. «Aga kui see peaks nii olema, et ma pole enam vajalik, siis omad vitsad peksavad.»

Lindpere rääkis ka, et naudib endiste Barcelona staaride Thierry Henry ja Rafael Marqueziga ühes tiimis mängimist. «Olen ise Barcelona fänn, see on mu lemmikmeeskond, uskumatu, et nende kuttidega koos mängin ja iga päev koos treenin,» avaldas ta.

Igatahes Henry’le on Lindpere suutnud jätta väga hea mulje. «Ta on suurepärane jalgpallur, tal on sellised mängijaomadused nagu Frank Lampardil ja Steven Gerrardil, hea väravavaistuga,» kiitis Henry.

Ka Red Bullsi rootslasest peatreener Hans Backe on Lindperega ülimalt rahul. «Joel on olnud terve hooaja meeskonna üks tugisambaid,» rääkis ta «Pealtnägijale». «Ma ei ütle seda ainult sellepärast, et te minu ees seisate, vaid ta on olnud meie parim mängija sel hooajal.»

Lindpere tunnistas, et pole siiski maha matnud lootust mängida kunagi mõnes Euroopa tippliigas. «Võimalus tekiks mul ainult tänu ühele või kahele heale aastale siin, olla kaameras ja figureerida heal tasemel terve hooaja vältel.» arutles ta.

«Kindlasti saaks ta kõrgemates liigades hakkama, aga ta jääb meiega, ei lähe Euroopasse,» lisas Backe naerdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles