Just sai hoo üles, kui ongi lõpp käes

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U23 ratta koondise võistluseelne koosolek Belgias lageda taeva all kevadiselt jaheda tuule käes. Keskel jagab juhiseid meeskonna eestvedaja Rene Mandri.
Eesti U23 ratta koondise võistluseelne koosolek Belgias lageda taeva all kevadiselt jaheda tuule käes. Keskel jagab juhiseid meeskonna eestvedaja Rene Mandri. Foto: Sander Maasing

Veidi vähem kui kuu aega tagasi lendas Jaan Kirsipuu Pariisi. Kuigi kohustust selleks polnud. Aga üks Eesti asi tahtis ajamist. Pariisis rentis ta kümneks päevaks Nissan Pulsari ning sõitis sellega edasi Belgiasse.

Arvestades, et Kirsipuu maksis nii lennupiletite kui autorendi eest oma säästudest, liigituks see pigem puhkuse- või huvireisiks. Aga tegelikult oli see võistlus- ja tööreis, millele Eesti hiljutine kuulsaim rattaproff omast taskust peale maksis.

Kirsipuu on võtnud eelmise aasta lõpust koos teise eksprofi Rene Mandriga nõuks vedada lihtsalt heast tahtest Eesti U-23 rattakoondist, et aidata noortel meestel valmistuda tänavuseks hooajaks ning koguda kevadistel võistlustel võimalikult palju Rahvuste karika ja UCI punkte, mis aitaks tuua kutseid aasta teise poole tähtsatele jõuproovidele, sealhulgas noorte Tour de France’iks kutsutavale Tour de l’Avenirile ja sügisesele MMile. Ent oludes, kus Eesti spordis raha napib, pole muud võimalust, kui panustada eesmärkide täitmiseks mitte lihtsalt oma aega, vaid ka oma raha. Ehk teisisõnu: võtad vabatahtlikult ülesande ja maksad selle täitmisele peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles