Janar Talts: eks Kalev arvas algusest peale, et nad tulevad meile nulliga panema

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Benson (paremal).
Keith Benson (paremal). Foto: Tairo Lutter

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond alistas täna meistriliiga finaalseeria viiendas mängus 86:67 BC Kalev&Cramo ja võitis seeria 4:1 ning tuli Eesti meistriks. Rocki tugitala Janar Talts tunnistas, et nende meeskonna trumbiks oli asjaolu, et Kalev kandis favoriidikoormat.

Rock tuli viimati Eesti meistriks 2010. aastal ning pärast seda kaotati neli aastat järjest seeria Kalevile 0:4. Ka tänavu jäädi esmalt 0:1 kaotusseisu, kuid siis suutis peatreener Gert Kullamäe mehed taas tiitlikursile suunata.

«Kullamäe tegi meile siis asja väga lihtsaks. Esimesele mängule läksime ikkagi tohutute plaanide ja taktikaga ja pärast kaotust ütles pealik, et võtame rahulikult ja teeme oma asja. See võttis meestelt pinge maha ja eks seetõttu kerkisidki mehed esile,» selgitas Talts, kuidas Rock kaotusseisust 4:1 võiduseeria vormistas.

Rocki tugitala lisas, et Kalevi jaoks sai ilmselt määravaks see, et neid peeti ning nad ise teadsid ka, et on favoriidid. «Eks nad arvasid algusest peale, et tulevad nulliga jälle meile panema ja meie proovisime vastu punnida. Seeria ei tulnud lihtsalt, Kalev oli ikkagi kogu aeg favoriit ja meie olime nii-öelda taganttulijad. Aga kui teise mänguga neil enesekindluse ära võtsime, siis saime edasi oma asja ajada ja võita, nemad muutusid ebakindlaks ja meil läks lihtsamaks. Saime neile oma mängutempo ja taktika peale surutud ja kuigi ma ei taha Alar Varraku kohta midagi halvasti öelda, siis seekord mängiti ta küll meie peatreeneri poolt üle,» lisas Talts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles