Tanel Tein tunnustas Rocki enesekindlust ja Tanel Kurbast

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rocki endine mängija Tanel Tein.
TÜ/Rocki endine mängija Tanel Tein. Foto: Margus Ansu

Tartu Rocki endine mängija Tanel Tein tuli ligi tund enne Eesti meistrivõistluste finaalseeria viienda mängu algust saali, et mängijate kehakeele põhjal aimu saada, kuhu poole seeria viies mäng kalduda võiks. «See ütleb palju, kuidas keegi sooja teeb, loodan näha mingeid märke, mis hakkavad asju määrama. Vaadates, mis olukorrast Rock finaali tuli ehk raske poolfinaalseeria Rakvere Tarva vastu ja see, kuidas meeskonnad viimased kaks kuud on mänginud, siis on üllatus, et nemad eduseisus on,» sõnas Tein enne kohtumist.

Kogu seeria võtmemängijaks oli tema sõnul finaali seni resultatiivseim mängija Tanel Kurbas. «Rockile tõi pärast kaotatud avamängu murrangu Kurbas. Janar Talts, Tanel Sokk ja Gert Dorbek on küll Rocki tugitalad, aga Kurbas on meeskonda selgelt vedanud.» Just Kurbas valiti ka seeria kõige kasulikumaks mängijaks.

Seeria mänguline murdepunkt oli Teini arvates neljanda kohtumise avapoolaeg, mille Rock võitis 17 punktiga. «Seda enesekindlust, mis Tartu on saavutanud, on väga raske murda. Küsimus on selles, kas Rocki mehed ise suudavad pea selge hoida ja lihtsalt selle mängu ära mängida,» ütles endine tippkorvpallur. Nagu nüüdseks teada, suutsid tartlased pea külmana hoida, tulid avaveerandi järel kaotusseisust välja ja haarasid poolajaks ohjad enda kätte.

«Kalev pole nii kehvalt nagu selles seerias mänginud kogu hooaja jooksul ja kui nad ka täna nii esinevad, siis on siin kiire lõppmäng,» lisas Tein. Tema sõnad saidki tegelikkuseks ja Kalev ei suutnud tartlaste enesekindlale tegutsemisele vastumürki leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles