Mercedese ebaõnnestunud otsus röövis Hamiltonilt etapivõidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton Monaco etapil.
Lewis Hamilton Monaco etapil. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja tänavuse kuuenda etapi Monacos võitis Nico Rosberg Mercedesel. Teine oli Sebastian Vettel ning kolmas ülimalt pettunud Lewis Hamilton.

Britt juhtis 14 ringi enne lõppu sõitu kindlalt ja tema edu Rosbergi ees oli 19 sekundit. Siis sõitis Max Verstappen aga esimeses kurvis otsa Romain Grosjeanile ja pidi katkestama. Rajale tuli turvaauto ning Mercedese tiim võttis Hamiltoni boksi, kuid tagasi rajale pääses Hamilton alles Rosbergi ja Vetteli järel. «Ma kaotasin selle sõidu, eks ole?» küsis vihane Hamilton tiimilt raadio teel.

Ehkki Hamilton üritas viimastel ringidel Vettelist mööduda ja vähemalt teiseks tõusta, sai sõit enne otsa. «Palun väga vabandust, Lewis. Võtame selle teema omavahel üles,» lausus Mercedese tiimi võidusõiduinsener Peter Bonnington Hamiltonile pärast sõidu lõppu raadio teel.

MM-sarja üldarvestuses juhib endiselt Hamilton, kuid tema edu Rosbergi ees kahanes poole võrra ja on nüüd vaid kümme punkti. Vettel kaotab kolmandana Hamiltonile 28 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles