Mehed mustas saabusid soliidselt ülikondades Bosniasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallikoondis võttis uuesti kasutusele viisaka vormi – koondise reiside ajal liigutakse ringi mustades ülikondades.


Eesti jalgpallikoondis reisis viimati ülikondades mööda ilma ringi siis, kui 1999. aastal oli veel Eestis treeneriametis islandlane Teitur Thordarson. Vana, aga uues kuues on nüüd taas kasutusele võetud – koondislased sõitsid EM-valikmängudele Eesti tekstiilifirma Baltmani ülikondades. Asjaosalised ise üldjuhul uues riietumisstiilis midagi halba ei näe, pigem tuntakse end hästi.



«Kui just väga pika reisiga tegemist ei ole, siis on selline riietus täitsa mugav,» märkis koondise noor ründav poolkaitsja Ats Purje. «Parem ikka, kui dressides mööda ilma rännata.»



Purje arvates on väljapeetud riietus välisreisidel eriti oluline, kuna nii jäetakse võõrustajatele meeskonnast palju parem mulje. «Märksa soliidsem on ringi liikuda, kui üleriided on korrektsed,» rääkis Purje.



Ainuke mure seisnevat koondislaste meelest siis, kui tegemist peaks olema ülipikkade reisidega. Nimelt on jalgpallurite kasutuses vaid üks särk ning pikkadel vahemaadel võib riide läbi higistada ning pärast ei ole, mida vahetada.



Purje sõnul täielik üksmeel meeskonna riietumisstiilis ei valitse, kuna nimesid nimetamata oleksid teatud mängijaid nõus edaspidigi vaid dressides ringi müttama. Peatreeneri Tarmo Rüütli sõnul on see täiesti loomulik.



«Selge see, et nii suures kollektiivis ei saa täielikku üksmeelt suhtes esineda. Ikka on neid, kes nurisevad,» nentis Rüütli. «Samas on minu meelest väljamaal mööda lennujaamu konnates korrektne riietus igati õigustatud. Polegi seda tükk aega koondise juures praktiseerinud, nüüd on aeg.»



Eesti Jalgpalli Liidu infojuhi Mihkel Uibolehe sõnul võeti uued «vormid» kasutusele just seetõttu, et võõrustajatele jääks Eesti palluritest parem mulje. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles