Postimehe otsepilt: tiitlikaitsja Levadia alistas kodus Sillamäe

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste 13. vooru eeldatavalt põnevaim kohtumine toimus teisipäeval kell 19 Kadrioru staadionil, kui vastamisi läksid tiitlikaitsja Tallinna Levadia ja mullune hõbe Sillamäe Kalev. Kohtumise võitis seisuga 2:0 Levadia, kui avavärava lõi 40. minutil Artsem Rakhmanau ning lõppseisu vormistas 62. minutil Juuso Tapani Laitinen.

Enne mängu:

Liiga kaks mullust tugevaimat meeskonda on praegu, kui tänavusest hooajast on mängitud kaks kolmandikku, tabelis kolmandal ja neljandal kohal. Hooaega kehvalt alustanud Levadia on viimastes voorudes lõpuks oma mängu leidnud ning laupäeval alistati Hiiul senine tabeliliider Nõmme Kalju 2:1. Meeskonna ründeliini veab edukalt vanameister Ingemar Teever, kes sahistas taas võrku ka Kalju vastu ning on nüüd löönud juba 10 väravat, kerkides sellega Jaroslav Kvassovi kõrvale liiga suurimaks väravakütiks.

Põhikonkurente pole Sillamäe tänavu veel võita suutnud. FOTO:
Põhikonkurente pole Sillamäe tänavu veel võita suutnud. FOTO: Foto: Sander Ilvest

Hulgaliselt viike teinud Levadial on tabelis siiski kirjas vaid üks kaotus ning esikohta hoidvast Florast jäädakse maha viie punktiga. Sillamäe tegi laupäeval kodus Infonetiga ilmetu 0:0 viigi, mis kandideerib hooaja lõppedes tõenäoliselt tänavuse kõige sündmustevaesema mängu tiitlile. Samas on ka Kalev juba neli mängu järjest kaotuseta, kuid «kohustuslike» võitude kõrval valmistab Sergei Frantsevile kindlasti mõningast muret tõsiasi, et senistest kohtumistest Flora, Kalju ja Infonetiga on tulnud hooaja kolm ainsat kaotust.

Lisaks laupäeval Infonetiga tehtud viigile on sillamäelased suutnud ülejäänud esiviisiku meeskondadelt punkte noppida vaid korra ning seda just Levadia vastu, kui aprilli keskel tehti koduväljakul väravaterohke 3:3 viik. Kaks väravat lõid tolles kohtumises nii Andrei Sidorenkov kui ka Dmitri Kruglov, Sillamäele päästis neli minutit enne lõpuvilet punkti Daniil Ratnikovi tabamus. Ajalugu soosib teisipäevase mängu eel selgelt Levadiat – 29 omavahelisest kohtumisest on Levadia võitnud 18 ja Sillamäe vaid kolm, kaheksa korda on lepitud viiki.

Eesti koondise peatreener Magnus Pehrsson avaldas pühapäeval ka esialgse nimekirja meestest, kes on kutsutud koondisesse maavõistluseks Soome ja EM-valikmänguks San Marinoga. 32-mehelisse nimekirja mahtusid Levadiast Sergei Pareiko, Dmitri Kruglov, Artur Pikk, Ilja Antonov ja Ingemar Teever.

Levadia peatreener Marko Kristal: «Võit Nõmme Kalju üle andis meeskonnale positiivse emotsiooni ning selle pealt on hea edasi minna. Teisipäeval tuleb taas väga raske kohtumine Sillamäe Kaleviga, kes asub liigatabelis meiega samal pulgal. Esimeses omavahelises mängus tegime viigi, nüüd üritame võidu koju jätta. Eelkõige peame olema hoolikad kaitses. Samuti peame suutma kontrollida keskvälja, looma arvukalt võimalusi ja need ka oskuslikult ära kasutama. Mängu eel toimub Kadrioru staadionil doonoripäev. Kutsun kõiki FC Levadia poolehoidjaid ja jalgpallisõpru üles verd loovutama ning selle Eesti ühiskonnale vajalikku heategu tegema. Juba ette suur aitäh kõigile, kes teisipäeval Kadriorus verd loovutavad.»

Levadia keskkaitsja Artjom Rahmanov: «Kindlasti tuleb taas väga raske mäng. Viimases kahes kohtumises saadud võidud on meile andnud usku oma võimetesse ning loomulikult mängime ka nüüd Sillamäe Kalevi vastu ainult võidule.»

Sillamäe peatreener Sergei Frantsev: «Mängud Levadiaga on alati dünaamilised, aktiivsed ja väga põnevad. Mõlemad võistkonnad teavad mida tahavad. Omalt poolt ütlen, et me teeme kõik, mis meist sõltub, et saavutada positiivset tulemust.»

Sillamäe poolkaitsja Aleksandr Dubõkin: «Mängud Levadia vastu on tihti võrdsed ja tulemust on raske ette arvata. Tulev mäng on tähtis ja valmistume selleks väga tõsiselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles