Kangert sai Giro raskeimal etapil 4. koha, võit Astanale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: SCANPIX

Itaalia velotuuri Giro D'Italia tänase etapi, kus ratturitel tuli võtta koguni kolm 1. kategooria tõusu, lõpetas Tanel Kangert neljanda kohaga.

Etapi võitis Kangerti meeskonnakaaslane Fabio Aru, edestades 28 sekundiga Ryder Hesjedali. Kolmandana tuli üle lõpujoone Rigoberto Uran, kes kaotas võitjale 1.10. Kangert ületas finišijoone meeskonnakaaslasest Arust 1.18 hiljem, temaga koos lõpetasid Steven Kruijswik, tuuri üldliidrina jätkav Alberto Contador ja kolmas Astana rattur Mikel Landa.

Tuuri kokkuvõttes on kaks etappi enne lõppu liider ikka Contador, uuesti teiseks tõusnud Aru jääb temast maha 4.37. Kolmas on Landa, kaotust Contadorile 5.15. Kangert on nüüd üldarvestuses 14. kohal ja kaotab Contadorile 28.11. Homme on velotuuril kavas eelviimane 20. etapp, mille käigus ratturid tõusevad tänavuse tuuri kõrgeimasse punkti, 2178 meetri kõrgusel asuva Colle delle Finestre otsa. Tuur lõpeb pühapäeval siledal maal peetava etapiga Torinost Milanosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles