Fotod ja video: ralliautod on varemgi publiku sekka kihutanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2012. aasta Saaremaa ralli teise võistluspäeva (13. oktoober) esimesel kiiruskatsel juhtus õnnetus, kui Vene rallisõitja Jevgeni Rogov ei suutnud autot valitseda ja kihutas publiku sekka - viga sai kuus inimest. 2009. aasta juulis hukkus Lõuna-Eesti rallil pealtvaataja, kes jäi teelt välja sõitnud võistlusauto alla. 1996. aastal tappis pealtvaatajate sekka paiskunud ralliauto 12-aastase tüdruku.

2012. aastal juhtus avarii Kaugatuma katsel Lassi silla juures, kus Mitsubishi Lanceril sõitev paar Rogov-Konovalenko sõitis otsa tee ääres seisnud pealtvaatajatele.

Kiirabi toimetas Kuressaare haiglasse kuus inimest, kellest üks toimetati kopteriga edasi Tallinnasse Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Siiski ei olnud tegemist eluohtlike vigastustega: valdavalt oli kannatanutel kas kergemat laadi verejooksud või luumurrud.

2009. aastal juhtus õnnetus neljanda kiiruskatse ajal vahetult enne finišit, kui numbri all 1 võistelnud soomlane Sebastian Lindholm kaldus kurvist teelt välja. Väliskurvis viibinud pealtvaatajale otsasõitu Lindholmil vältida ei õnnestunud.

Õnnetuses hukkus 1974. aastal sündinud mees. Korraldajate sõnul sai mees autolt tugeva löögi ning hukkus silmapilkselt.

1996. aastal paiskus Antsla lähedal Roosiku ringrajal toimunud autokrossil kahe bagiauto kokkupõrkes juhitavuse kaotanud krossimasin raja ääres seisnud pealtvaatajate hulka, muljus seal inimesi ning peatus lõpuks vastu puud sõites. Haiglasse toimetati kaheksa inimest. Suri 12-aastane tüdruk, äärmiselt raskes seisundis oli 23-aastane naine. Krossiauto ja selle juht viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles