IAAF dopinguskandaalist: selle raporti autorid otsivad skandaali

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping.
Doping. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) sõnul on hiljuti lahvatanud dopinguskandaali autorid lihtsalt sensatsioonijanulised ja nende esitatud süüdistused segadusseajavad, vahendab BBC.

Briti leht The Sunday Times ja Saksamaa telekanal ARD/WDR avaldasid uurimusliku loo, milles väideti, et aastatel 2001–2012 võitsid kolmandiku tiitlivõistluste medalitest ebanormaalsete verenäitudega kergejõustiklased.

«Sunday Timesi ja ARD raporti väited nagu oleks IAAF probleemi eiranud on valed ning tegu on pettumustvalmistava ning halvasti informeeritud ajakirjandusega. IAAF on petturite tabamiseks ja karistamiseks kasutanud kõiki enda võimuses olevaid vahendeid,» seisis IAAFi tänases sellekohases avalduses.

Lisaks lükkas IAAF ümber väited nagu oleks lekkinud andmed olnud saladus. «Need olid avaldatud juba neli aastat tagasi,» kinnitas IAAF. Kõnealuse uuringu aluseks olid IAAFi materjalid, mis ajakirjanike kätte sattusid. Samuti eitas kergejõustiku katusorganisatsioon väiteid nagu ei käituks nad alati sportlaste huvides.

«Uuringus kasutatud eksperdid pole kunagi IAAFis töötanud, mistõttu ei oma nad positsiooni, et kommenteerida, kuidas IAAF on käitunud seoses veretestide ja uriinianalüüside testprogrammiga. Seda tehes pole tegu usaldusväärsete väidetega, vaid lihtsalt umbkaudse arvamisega. IAAF eitab täielikult kõiki ARD ja Sunday Timesi süüdistusi,» jätkus IAAFi avaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles