Teigamägi: üksikud proovid ei pruugi anda õiget pilti

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erich Teigamägi (vasakul) ja Neinar Seli.
Erich Teigamägi (vasakul) ja Neinar Seli. Foto: Liis Treimann

Nädalavahetusel puhkes dopinguskandaal, kui Saksa telekanal ARD/WDR näitas laupäeval dopingu temaatlist dokumentaalfilmi, pühapäeval tuli Rahvusvahelisest Kergejõustikuliidust (IAAF) lekkinud andmetega välja ka Briti leht Sunday Times. Nende andmetel võitsid aastatel 2001-2012 peetud tiitlivõistlustel 145 medalit n-ö kahtlased sportlased.

Kas see puudutab ka Eesti sportlasi, ei osanud kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi öelda. «Mingis artiklis on tõesti Eestit mainitud, aga täpsemat informatsiooni meil kahjuks pole. Juhul kui tegu on süüdimõistva otsusega, antakse meile informatsiooni vereproovide võtmise ja selle sisu kohta,» ütles Teigamägi ETV spordisaatele.

«Kodumaal oleva (Ilja Nikolajevi) näite põhjal, selleks et inimesele süüdistus esitada, tuleb inimesel vähem kui aasta jooksul võtta seitse proovi, nendest teha väga põhjalik ekspertjäreldus. Siis üksikud proovid erinevatest aastatest ei pruugigi anda õiget ja õiglast pilti,» rääkis Teigamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles