Glebova alistanud Liinamäe oma võidust: see on täielik maailmaime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerli Liinamäe
Gerli Liinamäe Foto: Priit Simson

Enne iluuisutamise Eesti meistrivõistlusi hellitas 15-aastane Gerli Liinamäe lootust, et ehk õnnestub tal naiste üksiksõidus kahe parema sekka tulla ja tagada pääs jaanuari viimasel nädalal Šveitsis Bernis peetavatele Euroopa meistrivõistlustele.



Seda, et ta Eesti meistriks kroonitakse, ei osanud noor uisupiiga uneski näha. «Ma ei saa veel päris hästi aru, mis just toimus! Katus sõidab veel natuke,» õhkab korralikult isiklikku rekordit parandanud ja kahe kava kokkuvõttes 134,37 punkti teeninud Liinamäe, kelle senine tippmark oli 121 punkti. «Minu jaoks on see täielik maailmaime. Kui Jelena Glebova kava lõpetas ja kuulsin, et ta sai 3. koha, mõtlesin, et see ei saa võimalik olla!»

Mullu juunioride Eesti meistri tiitli võitnud Liinamäe kogus vabakava eest 89,66 punkti. «See oli parim kava, mis ma võistlustel teinud olen,» rõõmustas Pirita majandusgümnaasiumi 9. klassis õppiv Liinamäe. «Väikesed koperdamised küll olid ja jalg natuke värises, näiteks hüpetest väljasõidud on vaja kindlamini teha.»

Ka Liinamäe treener Tiiu Valgemäe oli esiti sõnatu. «Gerli on väga tubli tüdruk, võttis ennast ilusti kokku. Olen tõesti rahul,» kiidab ta hoolealust. «Meie eesmärk oli õpitud kavad võimalikult hästi sooritada, tulemus on siis Eesti meistri tiitel.»

Jaanuarikuine EM on Liinamäe jaoks senise karjääri suurim võistlus, ta pole kordagi ka omaealiste tiitlivõistlustel käinud. «Nüüd paneme kõik mängu,» lubab Valgemäe. «Kui ta saab EMil samasuguse summa või paar punkti rohkemgi, pole see sugugi paha. Meil on head väljavaated.»

Liinamäe järel võitis Eesti meistrivõistluste hõbemedali ning ühtlasi teise EM-pääsme 17-aastane Irina Kononova käe all treeniv Svetlana Issakova, kes edestas Glebovat 0,37 punktiga, kogudes 127,63 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles