Järgmise suurturniiri ärajäämine tuleb Barutole kasuks?

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto (paremal).
Baruto (paremal). Foto: www.cibersumo.com

Jaapani Sumoliidu otsus jätta kokkuleppematšide tõttu ära märtsis toimuma pidanud suurturniir võib eestlasele Kaido Höövelson alias Barutole isegi kasuks tulla.

Jaanuaris peetud suurturniiri ajal vigastas Baruto niigi ühele haigele põlvele lisaks teist ning see segas tublisti tema sooritusi. Pärast turniiri asus eestlane põlvi ravima, peamiselt kasutas ta selleks nõelravi. Tegelikult rääkis aga Baruto kolmapäeval Postimehele, et ta peaks minema lõikuslauale, et probleemist täielikult võitu saada.

«Peaks operatsioonile minema, kuid küll karjääri lõpus ravin end. Olen 26 aastat vana ja ega karjäär kaua ei kesta. Mitte rohkem, kui 30.–32. eluaastani. Pausiga  võin aga kaotada ozeki seisuse, seda ei taha,» ütles Baruto.

Järgmine turniir on kavas mais ja pole võimatu, et kolme kuuga võiks eestlane käia operatsioonil ja sellest taastuda ilma et turniir vahele peaks jääma. Ja kui isegi selle ajaga ei suudeta lõikust läbi viia ja sellest taastuda, saavad Baruto põlved vähemalt vajalikku puhkust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles