Vinograd läheb järjekordse Fight Nighti võidu järele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipp Vinograd
Filipp Vinograd Foto: Fightnight.ee

Laupäeval toimuva Eesti suurima taipoksi profivõistluse Fight Night raames tutvustab postimees.ee viiel päeval enne üritust parimaid võitlejaid, kes areenil ülesse astuvad. Avapaugu teeb Leegioni taipoksiklubi peatreener Filipp Vinograd, kes esindab võistlusel spordiklubi Garant.

Mitmekordse Fight Nighti võitja ning kaks aastat tagasi juunioride EMil kolmanda koha pälvinud 19-aastase Vinogradi vastu astub Tallinna Taipoksiklubi esindav Urmas Närep.

Vnogradi sõnul on füüsis hea ning 12.märtsil läheb ta ringi juba tippvormis.

«Urmas on hea vastane, kellel on väga head käed, kuna tal on suhteliselt tugev poksitaust. Minu käed on samal tasemel ning kuna jalgadega ja clinch´is (löögid põlvedega) töötan ma paremini, siis  usun enda võitu,» lausus Vinograd, kellel matš Närepiga on järjekorras juba 51.

Käesoleval aastal on Viograd ringis käinud kolmel korral ning kaotanud ainult korra- Estopeni finaalis Kevin Rennole.

«Aastat alustasin Amserv Cupi nimelisel üritusel, kus võitsin suhteliselt kergelt Andrus Joad. Eesti meistrivõistlustel võitsin Aleksandr Bolsakovi, kuid finaalis kaotasin napilt Rennole,» lausus mitmekordne Eesti meister Vinograd, kellel on auhinnakapis ka tiitleid Läti ja Leedu meistrivõistlustelt.

Selle aasta eesmärkideks peab Vinograd aastaringset head esinemist ning osalemist 10-15 kõrgetasemelisel matšil, lisaks sellele tahab mees võita ka mõlemad Fight Nightid ning kõik välismaal toimuvad matšid.

Eesti esimese taipoksi klubi «Royal Gym» ühe asutajaliikme Andrus Alase hinnang: «Eurotai reeglite järgi toimuvas matšis on kindlasti eelis Vinogradil, kes minu silmis võidab punktidega. Filipp domineerib clinch'is ning näitas seda nii Joa, kui Renno vastu. Lisaks muule on tal olemas ka tugev vaimne valmisolek mis paistab silma distsiplineeritusega. Närepil on võimalus võita siis, kui ta suudab vältida clinch'i ehk lähivõitlust põlvedega ning sooritada lööke distantsilt. Paremad võiduvõimalused oleksid tal, kui matš oleks 3x3 K-1 reeglitega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles