Eesti naised said ülinapi ja üliolulise võidu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viive-Kai Rebane (paremal)
Viive-Kai Rebane (paremal) Foto: Peeter Langovits

Eesti naiste korvpallikoondis alistas EMi B-divisjoni turniiril võõrsil Bosnia ja Hertsegoviina 55:54 ja on väga lähedal A-divisjoni tõusmisele. Selleks tuleb kolmapäeval alistada turniiri viimases mängus kodus Šveits.

Bosnia vastu tõi võidu minut enne lõppu tabanud Mirjam Nikolai vise. Bosnia naiskond ei suutnud vasturünnakul korvi saada, Eesti mängis oma rünnakuaja täis, ent Nikolai viskas seekord mööda. Bosnia viimane rünnak jooksis aga samuti liiva ja Eesti sai väga väärtusliku võidu.

Eesti naiskonna parim oli Viive-Kai Rebane 16 punkti ja 18 lauapalliga, Merike Anderson viskas 10 punkti ja sai kätte 8 lauapalli, Nikolai arvele jäi 9 punkti ja 10 lauapalli. Peatreener Jaanus Levkoi kasutas kümmet mängijat, ent neist kolm viibisid platsil vähem kui viis minutit.

Eestil on nüüd tabelis kuus võitu ja üks kaotus, ühe kohtumise vähem pidanud Šveitsil on kirjas viis võitu ja üks kaotus. Seni oli edasipääsukonkurentsis ka Bosnia, kes eelmises voorus alistas just Šveitsi, ent pärast kaotust Eestile, on nende võimalused kadunud.

Esimeses ringis kaotas Eesti võõrsil Šveitsile 61:66.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles