Kristina Šmigun-Vähi rahvusvahelisel tasemel tänavu ei võistle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun
Kristina Šmigun Foto: Mati Hiis/ SL Õhtuleht

Kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi otsustas sel hooajal rahvusvahelisel tasemel võistlemisest loobuda, kuna pisitütre eest hoolitsemine ei võimalda veel lähikuudel piisavalt treeningutele pühenduda ja maailmameistrivõistlustel kõrgete kohtade eest heidelda.

 «Otsustasin, et sel hooajal rahvusvahelises võistluskarussellis ei osale - praeguste emakohustuste kõrvalt ei ole võimalik saavutada taset, mis võimaldaks sel talvel suurvõistluste esikohtade eest võistelda,» selgitas Šmigun - Vähi otsuse tagamaid.

Samas treenib ta ka praegu iga päev ning tema osalemine mõnel väiksemal võistlusel ei ole ka sel hooajal välistatud.

Tema abikaasa Kristjan-Thor Vähi sõnul pole välistatud, et Šmigun teeb kaasa veebruarikuistel Eesti meistrivõistlustel. «Me ei saa seda lubada, kuid samas ei saa ka välistada. Kaks kuud tagasi ei saanud me öelda seda, mida praegu ja samamoodi ei tea me praegu ka seda, mis viie kuu pärast saab.»

Šmiguni sõnul kavatseb ta 2010. aasta Vancouveri taliolümpiamänge silmas pidades edasised plaanid paika panna paari-kolme kuu pärast. Thot-Vähi sõnul langetab selle otsuse ainuisikuliselt Šmigun ise.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles