Andres Oper: Ansip – ole aumees ja astu tagasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oper
Andres Oper Foto: Artur Sadovski

Jalgpallur Andres Oper avaldab tänases Keskerakonna ajalehes Kesknädal arvamust, et peaminister Andrus Ansip peaks majanduskriisi tõttu tagasi astuma.

Kolm korda Eesti aasta jalgpalluriks valitud Andres Operi arvates peaks poliitikas olema sotid sama selged kui spordis.

«Nii nagu oma meeskonna «mudaliigasse» tüürinud jalgpallikoondise peatreener vallandatakse ametist, peaks ka riigi kriisi juhtinud  peaminister Ansip võtma vastutuse või kaotatud usalduse tõttu tagasi astuma,» kirjutab Kesknädal.

Eesti jalgpallikoondise läbi aegade parimat ründaja Oper võrdleb Kesknädalas poliitikat spordiga ning kritiseerib peaminister Ansipi tegevust. 

«Käin Eestis tavaliselt iga paari kuu tagant ja püüan end kohaliku eluga kursis hoida. Veidi üle poole aasta tagasi näis elu Eestis veel ilus,» kirjutab 2006. aastal Keskerakonnaga liitunud Oper Kesknädalas. «Meedia kirjutas, kuidas meie riigijuhid peavad majanduslikku olukorda soodsaks. Tundus, et asjad on hästi ning majandus suundub ülespoole.»

«Võrdleksin seda aega jalgpalliga: võistkonnal läheb hästi, lüüakse väravaid, võidetakse mänge. Eesti «peatreener» Ansip nautis too aeg võistkonna edu täiel rinnal,» jätkas Oper. «Ta andis teada, kuidas majanduskasv on just tema ja «abitreenerite» ainuõigete otsuste otsene tulemus.»

Operi hinnangul on jalgpallis sellistes olukordades kaks valikut. «Esiteks, peatreener võtab vastutuse, tunnistades, et on mängijaid eksitanud,» sõnas ta. «Teiseks, peatreener taandab ennast oma ametikohalt. Eesti Vabariigi «peatreener» Andrus Ansip, võta vastutus või taanda end!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles