Lapsi seksuaalselt ahistanud USA treener läheb elu lõpuni vangi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jerry Sandusky (keskel).
Jerry Sandusky (keskel). Foto: SCANPIX

USAs seisis kohtu ees ameerika jalgpalli treener Jerry Sandusky, kes mõisteti süüdi laste seksuaalses ahistamises ning ta mõisteti elu lõpuni vangi.

«Mäletan kaadreid tema alasti kehast. See on midagi, mis ei kao kunagi mu mälust,» rääkis üks kannatanu kohtule. 15 aasta jooksul erinevaid poisse ahistanud Sandusky on oma süüd eitanud ning kaebas kohtuotsuse edasi, kirjutab New York Times.

Aastate jooksul tehtud kuritööde eest oli treeneri vastu esitatud kokku 45 süüdistust. «Ma ei hakka sind sajanditeks vangi mõistma,» rääkis kohtunik John M. Cleland, kes määras endisele Penn State'i ülikooli treenerile 30-60 aasta pikkuse vabadusekaotuse. «68-aastase mehe jaoks piisab sellest, et olla elu lõpuni trellide taga.»

Sandusky ise esines kohtus 15 minuti pikkuse kõnega, kus proovis oma süütust tõestada. «Ta proovis ise ennast kannatanuna näidata. See oli naeruväärne,» kommenteeris kohtunik Cleland.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles