Saaremaa kolme päeva jooksu võitsid Kaur Kivistik ja Evelin Talts

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kivistik.
Kaur Kivistik. Foto: jooksuportaal

Täna lõppenud rekordarvu osalejatega 39. Saaremaa kolme päeva jooksu üldvõidu noppis rohkem takistusjooksjana tuntud ja olümpianormist tänavu vaid nelja sekundi kaugusele jäänud Tartu Spordiseltsi Kalev ridadesse kuuluv Kaur Kivistik. Naistest osutus kolmandat aastat järjest parimaks Evelin Talts Stamina Arcotransport Jooksutiimist, vahendab Jooksuportaal.ee.

Täna Kuressaares ja selle ümbruses tiirelnud 16 kilomeetri pikkusele etapile läks Kaur Kivistik viitstardist lähima jälitaja Sergei Tšerepannikovi ees turvalise, ühe minuti ja 41 sekundilise, edumaaga ning liidrikohta käest ei andnud.

«Kolme päeva jooksus on oluline, kes jõuab viimasel päeval esimesena finišisse, mitte see, kes võidab esimesel või teisel päeval,» rõhutas hooaja lõpus Eesti maratonitiimi arvatud Kivistik. Ta läbis Saaremaal kolme päevaga maratonidistantsi koguajaga 2:15.41. Teise koha sai Stamina Arcotransport Jooksutiimi kuuluv Sergei Tšerepannikov (2:19.58) ja kolmanda koha Vjatšeslav Košelev (2:21.36). 

Kuidas suudab Kivistik kui rohkem takistusjooksja pikki maid taluda? «Kui tuleb staadionil 3000 meetrit tugeva tempoga joosta, siis peab vastupidavus hea olema. Ka minu treening näeb ette pikemaid tempojookse. Kes tahab pikka maad hästi joosta, peab ka lühemaid distantse hästi jooksma,» lausus Kivistik Jooksuportaalile.

«Viimasel päeval tundsin küll, et jalad on natuke rasked, aga enesetunne oli võrreldes kahe esimese päevaga palju parem,» nentis Kivistik. Ta pidas kolme päeva jooksu oluliselt kergemaks ja vähem väsitavamaks kui 3000 meetri takistusjooksu Helsingi EMil, kus ta jõudis isikliku rekordiga finaali. «Jooksin treeningtempoga», ütles Kivistik. Järgmisel aastal lubas mees taas Saaremaal platsis olla, kui võistlus tema ettevalmistusega sobib. Tuleval hooajal üritab Kivistik parandada oma isiklikke rekordeid eelkõige staadionijooksudes.

Naistest võitis suure eduga kolme päeva jooksu Londoni olümpiamängudel maratoni jooksnud Evelin Talts Stamina Arcotransport Jooksutiimist 2:36.19-ga. «Tegemist oli natuke kiirema jooksuga hooaja lõpus. Otsustasin  jalad kõhu alt välja võtta. Ennast ma tühjaks ei pingutanud. Ajad tulid normaalsed. Sama tempoga peaksin suutma kevadel maratoni joosta,»rääkis Saaremaa kolme päeva jooksul kolmanda võidu võtnud Talts Jooksuportaalile. «Tänasel etapil oli eesmärk Tarmo Reistnikku edestada, sain sellega hakkama,» lisas Talts klubikaaslase kohta.

Teise koha sai Annika Rihma (2:44.31) ja kolmanda koha hiljuti Itaalias 30 kilomeetri jooksus teisele kohale tulnud Merill Mägi (2:48.23). Kokku lõpetas kolme päeva jooksu põhijooksu 410 startinust rekordarv 382 jooksjat. Varasem osalejate rekord pärines möödunud aastast. Toona startis 364 ja lõpetas 350 jooksjat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles