Hispaania rattalegend: usun endiselt Armstrongi puhtusesse

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong
Lance Armstrong Foto: SCANPIX

Viiel korral Tour de France’il triumfeerinud Hispaania rattalegend Miguel Indurain usub hoolimata USA Anti-Dopingu Agentuuri (USADA) esitatud asitõenditest, et Lance Armstrong pole keelatud aineid tarvitanud.

«Usun endiselt, et ta on puhas. Ta on alati reegleid austanud,» vahendab Radio Marca aastatel 1991-1995 Tour de France’i võitnud Induraini. «Olen pisut üllatunud. See on veider, et talle määrati karistus puhtalt tunnistustele tuginedes.»

USADA avaldas eelmisel nädalal 1000-leheküljelise raporti, kus kirjeldatakse detailselt, kuidas Armstrong vedas läbi aegade keerukaimat dopinguskeemi, raportis on 26 inimese tunnistused, sealhulgas ka 11 Armstrongi kunagise tiimikaaslase ütlused.

USADA määras Armstrongile eluaegse võistluskeelu ja kustutas kõik tema tulemused alates 1998. aasta 1. augustist, sealhulgas ka seitse Tour de France’i esikohta. Eile kinnitas karistuse ka Rahvusvaheline Jalgrattaliit (UCI).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles