Pilk naasis Tallinna, leegionär tuli asemele

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illimar Pilk liitus Rapla meeskonnaga.
Illimar Pilk liitus Rapla meeskonnaga. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeva õhtul lahkus Rakvere Tarva korvpallimeeskonnast alles suvel tiimiga liitunud Illimar Pilk. Eile hommikuks oli aga tema asemel kohal juba uus mängumees, 28-aastane Leon Jacob.

191 cm pikkune tagamees on veetnud oma karjääri USA nõrgemates liigades, ent proovinud kätt ka Saksamaal, Mehhikos ja Venezuelas, ent väga põhjalikku statistikat tema tegemiste kohta pole. Viimane märge pärineb 2011. aastast, kui ta pallis hooaja eel Venezuelas.

«Videote põhjal jättis ta väga hea mulje,» märkis Sõber. «Hommikul jõusaalis tõstis ta raskusi sama hästi kui Reimo Tamm ja Juris Umbraško. Õhtul pallitrennis saab temast parema ülevaate.» Jacob sattus Tarvasse Sõbrale tuttava soomlasest agendi vahendusel.

Tarva peatreeneri sõnul on Jacob võimeline tegutsema nii mängujuhi kui ka viskava tagamängijana, seejuures on just viimane tema tugevaim külg. Esimest korda võib uut mängumeest näha reedel, kui Tarvas kohtub Eesti meistriliiga arvestuses kodus Valgaga.

Pilgi lahkumise kohta ütles Sõber, et tegemist oli mängumehe enda sooviga, ent samas ei varjanud, et polnud seni TTÜs pallinud mehe tegutsemisega rahul. «Need, kes toime ei tule, ei saa minuga olla. Ma ei hakka kedagi läbi terve hooaja vedama ja niisama palka maksma,» sõnas Sõber.

Pilk jätkabki hooaega taas TTÜ särgis. Tarvas ei kujunenud tema näitajad ülemäära vägevaks: Balti liigas jõudis ta koguda keskmiselt 3,7 punkti ja 2,7 vaheltlõiget, Eesti meistriliiga kahes kohtumises jäi tema saagiks keskmiselt kaheksa silma.  

Lisaks peatreeneri ametile ka Tarvas klubi juhi kohuseid täitev Sõber kinnitas, et Pilgu, lätlase Raitis Grafsi ja ameeriklase Clarence Jacksoni lahkumise taga pole majanduslikud probleemid. Mõistagi on väikelinnas klubi majandamine keeruline, ent praegu polevat mängijate ees palgavõlgu ning mullu meeskonnas mänginud lätlastele tasutakse viimane summa vastavalt kokkuleppele novembri alguses.

Korvi alla ei kavatse Sõber esialgu täiendust tuua, vaid loodab hakkama saada olemasolevate jõududega. Näiteks viimases Balti liiga mängus Baronsiga kasutas ta tsentri kohal ka pikakasvulisi ääri Maris Laksat ja Kaido Saksa. «Ütlesin neile, et olete pikad mehed ja peate ka lauda võtma. Lisaks on mul võimalik kasutada korvi all Mihkel Schleicherit ja Renato Lindmetsa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles