Tänaku boss: usun, et noorte sõitjatega on võimalik edu saavutada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: SCANPIX

Ralli MM-sarjas osaleva Fordi meeskonna juht Malcolm Wilson kinnitas, et usub noorte pilootidega edu saavutamise võimalikkusesse.

Wilson ei muretse enda sõnul sugugi, et peab hetkel Fordi tiimis sõitvale, kuid tulevast aastast Volkswagenile kolivale Jari-Matti Latvalale asendaja leidma. «Loomulikult ei tahtnud me Jari-Mattist ilma jääda ja kui ta oleks Fordis paremat pikaajalist plaani näinud, oleks ta kindlasti meiega jätkanud. Mõistan tema otsust täielikult ja soovin talle kõike head, ehkki loodetavasti ei ole ta meie vastu võisteldes kuigi edukas,» naljatas Wilson veebilehele wrc.com antud intervjuus. Teatavasti loobub Ford järgmisest hooajast MM-sarjas tehasetiimiga osalemast, kuid M-Spordi võistkond jätkab sellest hoolimata Ford Fiesta RS WRC mudelitega võistlemist.

«Aga meid ootavad ees põnevad ajad, sest hetkel on esile kerkimas hulk huvitavaid noori sõitjaid ja igaüks teab, et mina juba riskida ei karda. Olen seda teinud aastaid selliste meestega nagu Francois Duval, Markko Märtin, Mikko Hirvonen ja Jari-Matti: kõik nad alustasid oma karjääri meie juures,» meenutas Wilson.

Sardiinia MM-rallil esmakordselt poodiumile kerkinud Ott Tänaku põhikonkurendid kahele M-Spordi tiimi sõitjakohale on Jevgeni Novikov ja Mads Østberg. «Tahan vaid kindel olla, et saame igale rallile minna võidumõtete ja -võimalustega. Kui jätta kõrvale 2005. aasta, kui otsustasime teadlikult auto arendamisega tegeleda, oleme seda ka alati suutnud,» märkis Wilson, lisades, et teeb hetkel järgmiseks hooajaks rahastajate leidmisega tõhusat tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles