Keel peab euromängus Soome klubi soosikuks

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast pühapäevast üllatuslikku allajäämist Jelgavale on Tallinna Selveri peatreeneri Avo Keele sõnul meeskonnaga palju räägitud ning ta loodab, et sellest on ka kasu olnud.
Pärast pühapäevast üllatuslikku allajäämist Jelgavale on Tallinna Selveri peatreeneri Avo Keele sõnul meeskonnaga palju räägitud ning ta loodab, et sellest on ka kasu olnud. Foto: Margus Ansu

Ka tänavu ainsa Eesti võrkpalliklubina Euroopas võimeid proovile panev Tallinna Selver võõrustab täna tugevuselt teise eurosarja CEV Cupi avakohtumises Soome meistrit Sastamala VaLePa.

Pühapäeval Eesti-Läti ühisliigas kodusaalis üllatuslikult 0:3 Jelgava Biolarsile alla jäänud Selveri peatreeneri Avo Keele sõnul on tollest mängust omad järeldused tehtud ja ta loodab, et täna suudab meeskond paremat mängu näidata.

«Eeldan, et pühapäevane esitus oli rohkem psühholoogilises pooles kinni, füüsis ja oskused ei saa hetkega kaduda ja enne Jelgavaga mängu saime ju Tartust ja TTÜst jagu,» mõtiskles Keel. «Pigem oli see ikkagi nahaalsuse teema. Oleme nüüd vähemalt nendest asjadest rääkinud ja ma arvan, et see ongi kõige olulisem, kuid eks selle kasutegur ole mängudes näha.»

«Loomulikult on ka võimalus, et vastane on lihtsalt nii palju üle, et võid olla nii füüsiliselt kui psühholoogiliselt väga heas seisus, aga see ei aita midagi,» lisas Keel.

Keele sõnul pole praegu päris mänguvalmis suvisest põlveoperatsioonist taastuv Meelis Kivisild, kes jääb tänasest mängust kindlasti kõrvale, ning samuti põlvelõikusel käinud Hindrek Pulk, ülejäänud mehed on vormis. «Mõistagi on iga mees arvel ja sajaprotsendilist võistkondlikku valmisolekut Kivisilla ja Pulga tõttu veel ei ole, aga arvan, et see on paari nädala pärast olemas,» hindas ta. «Igatahes muretsemiseks otseselt põhjust pole.»

Mullu Soome meistriks tulnud Sastamala on põhjanaabrite meistriliigas püsinud 23 aastat, lisaks eelmise aasta kuldmedalile on korra võidetud hõbe ja kahel korral pronks. Aastakümneid Vammala Lentopallo nime all tegutsenud klubis mängis 1990. aastatel ka Eesti koondislane Ain Pork ja peatreeneriametis oli Laimons Raudsepp.

«Nagu naabritele kohane, teame neist nii mõndagi, meil on nende kohta igasuguseid andmeid, internetiavarused on ju suured,» lausus Keel.

Seoses pühapäevase Jelgava mänguga oli ka pisut ebameeldiv intsident, kui Sastamala mehed tulid eelneva kokkuleppeta Selveri mängu filmima. «Mõlemal poolel olid ilmselt erinevad arusaamad,» nentis Keel. «Koondise tasemel oleme meie juba vastu näppe saanud, kui paar aastat tagasi pidasid Belgia ja Holland sõprusmängu ja me läksime lihtsalt filmima. Meil keelati see ära, saime oma õppetunni kätte ja tegelikult niimoodi peaksidki need asjad käima.»

Kuna soomlased polnud filmimiseks eelnevalt luba palunud ega soovinud selles osas kokkuleppele jõuda, ei saanud nad Selveri mängu filmida. «Leian, et niimoodi need asjad ei käi, omavahel tuleb ikka kokku leppida,» arvas Keel.

Vastase tugevusest rääkides asetab Keel soosikukoorma Soome klubile, mida juhendab endine Läti koondise sidemängija Ugis Krastinš.

«Paberi peal on nemad ikka meist kõvemad ja peaksid võitma, aga kui tasemes üüratut vahet ei ole, sõltub väga palju pisiasjadest,» arutles ta. «Kui meile tuleks vastu Poola meister, oleks kosmosejõudusid appi vaja, et neid võita, aga siin piisab ka maistest jõududest, et Soome meistrist jagu saada, kuid see on raske.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles