Jälle mured rassismiga: Chelsea fänn tegi ahviliigutusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea ja Manchesr Unitedi karikamäng tõi kaasa järjekordse rassismisüüdistuse.
Chelsea ja Manchesr Unitedi karikamäng tõi kaasa järjekordse rassismisüüdistuse. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpalliklubi uurib eilse Manchester United vastu peetud karikamängu ajalaset leidnud juhtumit, kus üks klubi poolehoidja tegi Unitedi mustanahaliste mängijate aadressil ahviliigutusi.

Mängust tehtud fotodel on näha fänni, kes paistab oma liigutustega imiteerivat ahvi. Talle kõige lähemal asunud Unitedi mängija oli sel hetkel mustanahaline Danny Welbeck. Chelsea andis teada, et on asunud vahejuhtumit uurima.

«Klubi vaatab üle kogu olemasoleva foto- ja videomaterjali ning palub abi igaühelt, kes suudaks antud isiku tuvastada. Chelsea jalgpalliklubi tahab kaotada igasuguse diskrimineerimise ja piisavate tõendite olemasolu korral käitume nii karmilt kui seadus võimaldab. Selle alla kuulub ka kriminaalsüüdistus,» teatas klubi oma avalduses.

Chelsea on viimasel ajal sattunud mitme rassismiskandaali keskmesse. Klubi kapten John Terry kannab hetkel vastasmängija Anton Ferdinandi solvamise eest saadud mängukeeldu, Unitedi ja Chelsea pühapäevase liigakohtumise järel esitas Londoni klubi aga ametliku kaebuse kohtuniku Mark Clattenburgi peale, kes olevat pöördunud Chelsea poolkaitsja John Obi Mikeli poole rassistlike väljenditega.

Kõnealust fotot näeb SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles