Karjääri lõpetav Viikmäe hakkab Kalju noortetööjuhiks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Viikmäe
Kristen Viikmäe Foto: Peeter Langovits

Nõmme Kalju vanameister Kristen Viikmäe otsustas, et käesolev hooaeg jääb talle palliplatsil viimaseks, kuid Meistriliiga kuldmedaliga oma karjääri lõpetav ründaja jätkab Nõmme Kaljus teises rollis.

«Tegu on olnud väga positiivse hooajaga, kuna tulime meistriks ning saime kogu hooaja peale vaid kaks kaotust. Ootan meie viimast kohtumist väga, kuna suur pidu on tulemas ning ootan selle tähistamist ja meeskonnaga koos olemist. Ootan laupäeval Kadriorgu palju inimesi, kellele on korda läinud Nõmme Kalju tegemised sel aastal ning loodame ka ise hästi mängida ja hooaja võidukalt lõpetada,» kutsus Viikmäe inimesi üles mängule tulema.

114 korral Eesti koondist esindanud ning 15 väravat löönud 33-aastane Tallinnas sündinud pallur on oma karjääri jooksul pallinud lisaks kodumaale ka välismaal, kus esindanud Norra meeskondi Valerenga IF (2000-2003) ja Fredrikstad FK (2005), Rootsis Enköpings SK (2004), Gefle IF (2006) ja Jönköpings Södra IF (2008-2009) ning Kreekas Panegialios F.C (2010).

«Olen oma karjääriga väga rahul. Väikesest Eestist jõudsin välismaale ning esindasin ka kuute erinevat välisklubi Norras, Rootsis ja Kreekas. Lisaks on mul Eesti koondises kirjas palju mänge, ka suuri mänge, mis võimaldasid mul näha oma karjääri jooksul nii mõndagi. Seega olen ma rahul, » tõdes Viikmäe oma 16 aasta pikkusele profikarjäärile tagasi vaadates.

Edukas aeg Nõmme Kaljus

Meistriliiga 2011 hooaja eel otsustas Viikmäe kodumaale naasta, kus sõlmis lepingu Nõmme Kaljuga. Avahooajal moodustati teise nimeka mängija Tarmo Neemeloga Eesti liiga kardetuim ründeduo, lõpetades hooaja hõbemedalil. Viikmäe saldoks jäi debüüthooajal 33 mängu ja 16 väravat.

Aastal 2012 on Viikmäe mänguaeg pisut kesisem olnud – 29 liigakohtumisega 7 väravat – kuid platsil olles on ta löönud palju vägagi olulisi tabamusi, nagu näiteks Levadia vastu 89. minutil 2:2 viigivärav ning tema tabamus oktoobri alguses kindlustas Kuressaares Nõmme Kaljule klubi ajaloo esimese tiitli.

«Nõmme Kaljus mängides ei oleks oma karjääri osanud edukamana ette kujutada: esimesel hooajal tulime hõbemedalile ning kohe järgmisel ka kuldmedalile ,» resümeeris Viikmäe. «Ega Eestis väga midagi suuremat pole Meistriliiga tiitlist võimalik saavutada, seega otsustasin lõpetada positiivsete emotsioonidega ning kuniks veel tipus olen.»

Ta jätkas: «Otsus pidi tulema millalgi, kas ise selle otsuste vastu võttes või kui tervis seda nõuab. Ma otsustasin ise oma karjääri lõpetada. Nägin suvel, et meie meeskond on võimeline meistriks tulema ning iga mänguga meie usk kasvas. See on kindlasti üks suurimaid argumente, miks otsustasin just tänavuse hooaja järel profikarjääri lõpetada – Eesti meistrina ning kõrgete emotsioonidega.»

Jätkab noortetööjuhina

Kuigi teenekas pallur lõpetab oma karjääri Nõmme Kalju mängijana, siis klubist tal plaanis lahkuda pole, vaid temast saab Nõmme Kalju noortetööjuht. Selle aasta algusest saati on ta olnud ka Nõmme Kaljus noortetreeneri ametis.

«Me juba eelmisel aastal puutusime sellega vaikselt kokku ning kuidagi sealt ka asjad edasi arenesid. Siis pakuti mulle seda võimalust ning ma võtsin selle vastu, kuna noortetöö on Nõmme Kaljule väga tähtis ning klubi panustab sellesse väga palju. Kaljule on väga tähtis, et viia jalgpall lasteni ning kasvaks ka klubi laste arv ja kvaliteet. Eesmärk on kasvatada tippjalgpallureid,» teatas Viikmäe.

«Hetkel on mu ambitsioon noorte jalgpallurite arendamine, kuid ehk kunagi võib minust saada ka täiskasvanute treener. Eks aeg näitab,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles