Ferguson ja Wenger kaitsevad rassismis süüdistatavat kohtunikku

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Obi Mikel (paremal) vestlemas Mark Clattenburgiga.
John Obi Mikel (paremal) vestlemas Mark Clattenburgiga. Foto: SCANPIX

Eelmise nädala pühapäevast Manchester Unitedi ja Chelsea jalgpallimängu vilistanud kohtunik Mark Clattenburg sai Chelsealt ametliku süüdistuse, mille kohaselt solvas mees kohtumise ajal rassistlikult nigeerlast John Obi Mikeli.

Politsei ja jalgpalliliit on alustanud Clattenburgi suhtes uurimist ning mehelt on ajutiselt ära võetud vilistamisluba. Paljud endised ja praegused kohtunikud ning teised jalgpalliga seotud inimesed on asunud Clattenburgi aga kaitsma.

«See on mõeldamatu ning mina neid süüdistusi ei usu. See ei ole võimalik, et kohtunik laskuks nii madalale, olen selles veendunud,» rääkis Manchester Unitedi peatreener Sir Alex Ferguson. «Ma ei ole viimase 15 aasta jooksul kuulnud, et mõni mängija tuleks pärast mängu ja kurdaks mulle, et kohtunik on neid solvanud. See on minu seisukoht seoses Mark Clattenburgiga. Ma ei usu neid süüdistusi.»

Eile võttis kohtuniku kaitseks sõna ka Arsenali peatreener Arsene Wenger. «Kui kohtuniku ei käitu mängu ajal hästi ja ma tahan temaga asju klaarida, siis teen seda pärast mängu või räägin temaga järgmisel päeval, mitte ei lähe väheste tõenditega avalikkuse ette,» selgitas Arsenali loots.

Ka joonekohtunikud ja neljas kohtunik on Clattenburgi kaitseks väljas ja ütlevad, et nemad ei kuulnud mängu kestel midagi ebasündsat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles