Šokeeriv foto: inglasi rünnanud Rooma jalgpallifännid said süüdistuse mõrvakatses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lazio fännide poliitiline loosung mängul Tottenhami vastu.
Lazio fännide poliitiline loosung mängul Tottenhami vastu. Foto: SCANPIX

Rooma politsei esitas mõrvakatse süüdistuse kahele kinni peetud jalgpallihuligaanile, kes ründasid jõhkralt Euroopa liiga mängule saabunud Tottenham Hotspuri fänne.

26-aastane Francesco Ianari ja 25-aastane Mauro Pinnelli kuulusid huligaanide kampa, mis varitses ja ründas neljapäeva varastel tundidel Roomas Campo de Fiori väljakul asuvas pubis õlut joonud inglasi. Kõige rängemalt sai rünnakus kannatada Tottenhami fänn Ashley Mills, kellele löödi noahaav pähe ja jalga.

«Kuulsime klaasiklirinat, karjumist ja seejärel kerkis suits. Arvasin, et pubi põleb, aga siis taipasime, et nad viskasid pubisse pisargaasi – seepärast olidki neil näod sallidega kaetud. Neid oli umbes 30 – nad trügisid pubisse ja surusid meid ühte nurka. Meid loobiti ja peksti kõigega, mis kätte sattus,» vahendas Eurosport ühe kannatanu kirjeldust lauajuppide ja kasteetidega relvastatud ründajate tegevusest.

Mäng Rooma Lazio ja Tottenhami vahel lõppes 0:0 viigiga, kuid ka staadionil ei saadud läbi vahejuhtumiteta - esmalt demonstreerisid Lazio toetajad loosungit «Palestiina vabaks» ja seejärel hakati skandeerima «Juden, Tottenham». Londoni meeskond on ajalooliselt tihedalt juudikogukondadega seotud.

Fotot Tottenhami fänni rängast peavigastusest on võimalik näha SIIT. Hoiatus - vaatepilt ei ole mõeldud nõrganärvilistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles