Nikolai Novosjolov võitis vehklemise meistrite turniiri

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov.
Nikolai Novosjolov. Foto: Liis Treimann/Postimees

Meeste epee maailma esinumber Nikolai Novosjolov võitis Pariisis kaheksa maailma tippvehkleja osavõtul toimunud Tissot Masters turniiri. Finaalis alistas Novosjolov šveitslase Fabian Kauteri 15:12.

Kogu turniiri jooksul suurepärast vehklemist ja kindlust näidanud Novosjolov alistas veerandfinaalis prantslase Jean Michel Lucenay 15:13 ja poolfinaalis šveitslase Max Heinzeri 15:11.

Kohtumises Lucenay vastu jäi Novosjolov matši alguses 2:4 kaotusseisu, kuid suutis seejärel teha kolm torget järjest ning 5:4 juhtima minna. Eduseisu Novosjolov seejärel enam kordagi käest ära ei andnud ning matši lõpetas Novosjolovi 14:12 eduseisult tehtud üheaegne torge.

Sarnaselt veerandfinaaliga ei andnud Novosjolov ka poolfinaalis Heinzeri vastu matši alguses saavutatud edu käest ja kohtumise lõppu valitses kindlalt Novosjolov.

Finaal Novosjolovi ja Kauteri vahel kulges võrdselt kuni seisuni 8:8, mil Novosjolov suutis ohjad enda kätte haarata ja kohtumine võiduka lõpuni viia. Lisaks Heinzerile sai kolmanda koha veel prantslane Ulrich Robeiri.

Mõnevõrra üllatuslikult pidi venezuelalasest olümpiavõitja Ruben Limardo tunnistama veerandfinaalis Robeiri 15:14 paremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles