Kaotuseta Põlva ja Kehra selgitavad esimese ringi võitja

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti käsipallimeeskonna peatreener Kalmer Musting (keskel) meeskonda juhendamas.
Põlva Serviti käsipallimeeskonna peatreener Kalmer Musting (keskel) meeskonda juhendamas. Foto: Margus Ansu

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel peetakse esimese ringi viimase vooru mängud, kus kohtuvad Põlva Serviti – HC Kehra/Daisy, Viljandi HC – Aruküla SK ja HC Viimsi/Tööriistamarket – Värska Originaal. Mänguvaba on SK Tapa.

28.11. (kell 19.00) Mesikäpa Hall: Põlva Serviti – HC Kehra/Daisy

Servitil eelmises voorus mängu polnud, Kehra/Daisy alistas aga kodus Viljandi 31:26. Seega selgitavad täiseduga jätkavad Serviti ja Kehra/Daisy nüüd omavahel esimese ringi võitja.

Serviti jaoks tuleb vastasseis suure koduse konkurendiga euromängude vahepeal. Möödunud laupäeval kaotati Põlvas Minski SKA-le 32:37, kordusmatš ootab meeskondi ees eeloleval laupäeval. «Meie põhirõhk on asetatud eurosarjale,» ei varjanud Serviti peatreener Kalmer Musting. «Kuigi edasipääsulootused on meil seal suhteliselt olematud, kavatseme lõpuni võidelda. Mäng Kehraga pole hetkel kõige tähtsam, aga kaotama me ei lähe. Võidud annavad meeskonna sisekliimale tublisti juurde ning duellid Kehraga on olnud alati printsipiaalsed.»

Mustingu sõnul ollakse heas vormis, samuti ei häiri teda tihe mängugraafik. «Meeskond liigub normaalselt,» teatas ta. «Kohtumisi on viimasel ajal küll palju olnud, kuid tegemist on tasemel mängudega, mis annavad lisamotivatsiooni. Selleks me ju sporti teemegi.»

Kehra/Daisy juhendaja Jüri Lepa meelest on hetkel paremas seisus Serviti. «Nad on euromängude tarbeks heas vormis, seda näitas ka avakohtumine SKA-ga,» ütles Lepp. «Me pole oma parimas hoos, sest hetkel tasemel mänge napib. Aga lähme endast parimat andma. On ju vastasseis Servitiga olnud Kehra jaoks alati oluline.»

Pärast karikasarjast pudenemist sai Kehra/Daisy kiiresti võitude teele tagasi. Eelmises voorus oldi Viljandist üle viie väravaga. «Avapoolajal näitasime head kaitset,» meenutas Lepp. «Sellega oligi mäng tehtud.»

28.11. (kell 19.00) Viljandi Spordihoone: Viljandi HC – Aruküla SK

Viljandi kaotas eelmises voorus võõrsil Kehra/Daisyle 26:31 ja Aruküla koduväljakul Viimsi/Tööriistamarketile 23:33.

Viljandi lootsi Marko Koksi arvates ei tohi Aruküla meeskonda kergelt võtta. «Aruküla on edasi arenenud, mida näitab ka see, et nad viskasid Tapa vastu 42 väravat,» meenutas Koks. «Teisalt meil ei saagi kellegi suhtes üleolekutunnet olla, sest me pole nii tugevad.»

Koks lisas, et Arukülal ei tohi lasta initsiatiivi haarata. «Peame oma mängujoonisest kinni pidama,» sõnas Koks. «Kehra vastu me ei saanud kaitset pidama, samuti jättis realiseerimine soovida. Ka ei ole osade meeste vorm hetkel kiita, kuid õnneks leidub meil heas hoos mängijaidki.»

Aruküla peatreener Toivo Järv usub enda hoolealustesse. «Muutume järjest paremaks,» teatas ta. «Viimsi vastu oli mängupilt hea, ent meil pole pingilt võrdväärseid vahetusi võtta.»

Aruküla peab Viljandi vastu läbi ajama ilma ühe oma liidri Mihkel-Matteus Luigeta, kes kannab ühemängulist keeldu. «Teda on meil raske korvata,» ei varjanud Järv. «Keegi peab siiski pingilt tulema ja koorma enda õlule võtma.»

29.11. (kell 19.00) Viimsi Keskkool: HC Viimsi/Tööriistamarket – Värska Originaal

Viimsi/Tööriistamarket oli eelmises voorus võõrsil tulemusega 33:23 üle Arukülast ning Värska Originaal kaotas kodus Tapale 25:35. Võit Arukülas jättis Viimsi/Tööriistamarketile ka negatiivse jälje, sest Tarmo Ulla hankis sealt endale kolmemängulise keelu.

«Võit karikasarjas Kehra üle on meile hoogu juurde lisanud,» rõõmustas Viimsi/Tööriistamarketi juhendaja Ain Pinnonen. «Loodan, et vorm pole vahepeal alla läinud. Ka koostöö muutub meil järjest paremaks, ent arenguruumi on veel küllaga.»

Viimsi/Tööriistamarket ja Värska Originaal peavad tänavuse esimese omavahelise kohtumise. «Kui tulemusi vaadata, siis Värska on hea,» arutles Pinnonen. «Peame tegutsema kaitsest lähtuvalt, et nende noori poisse mitte hoogu lasta.»

Värska Originaali loots Rein Suvi tõi kohtumise eel välja samad märksõnad mis Pinnonen. «Peame oma mängu mängima,» ütles ta. «Tuleb üles leida õiged viskekohad ning pakkuda vastasele väärikat tempot. Viimsi trumbiks saavad meie vastu kindlasti olema kogemused ja rutiin.»

Eelmises voorus kaotas Värska Originaal Tapale kümne tabamusega. «Meil polnud võiduvõimalust,» tunnistas Suvi. «Tapa tuli meile oma põhikoosseisus ja väravavaht esitas hea partii. Meid on viimasel ajal mõjutanud see, et meeskonda kuulub palju B-vanuseklassi noori, kes seotud omaealiste tegemistega ja seetõttu pidin neile vahepeal puhkust andma. Nii oli meil esmaspäeval trennis ainult kaheksa mängijat.»

Tabeliseis: Põlva Serviti 10 (5-st mängust), HC Kehra/Daisy 10 (5), Viljandi HC 5 (5), HC Viimsi/Tööriistamarket 4 (5), Värska Originaal 3 (5), Aruküla SK 2 (5), SK Tapa 0 (5) punkti.

Väravaküttide edetabeli tipp: Raiko Rudissaar (Värska Originaal) 46, Kristo Voika (Viljandi HC) 43, Mihkel-Matteus Luik (Aruküla SK) 38, Jürgen Rooba (HC Viimsi/Tööriistamarket) 37, Uku-Tanel Laast (HC Kehra/Daisy) 36, Siimo Tänavots (SK Tapa) 36, Ott Varik (Viljandi HC) 33, Kaimar Lees (SK Tapa) 29, Marko Slastinovski (HC Kehra/Daisy) 28, Sten-Erik Lepp (HC Viimsi/Tööriistamarket) 26 tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles