Balti liigas läheb Rock alagrupist edasi esimesena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rocki ja Panevežyse Lietkabelise mäng Tartus 1. detsembril.
TÜ/Rocki ja Panevežyse Lietkabelise mäng Tartus 1. detsembril. Foto: Rein Murakas

Kuigi laupäeval on TÜ/Rocki korvpallimeeskonnal ees veel Balti liiga alagrupimäng kodus Juventusega (kellele esimene mäng kaotati 87:99), on Rock endale juba kindlustanud alagrupivõidu.

Rockil on praegu tabelis 8 võitu ja üks kaotus. Teisel kohal on Lietkabelise meeskond 7 võidu ja 2 kaotusega, aga kuna Rock on Lietkabelist võitnud mõlemas omavahelises mängus, siis hoolimata viimaste mängude tulemusest (Lietkabelis mängib samuti laupäeval Jelgavaga) on Rock alagrupi võitja ja Lietkabelis teise koha omanik.

Neljast alagrupist pääseb edasi vahegruppidesse igast neli paremat ehk kokku 16 parimat. Nendest moodustatakse neli vahegruppi, kus taas mängitakse kodus ja võõrsil süsteemis. Rocki vahegrupp kannab nimetust F.

Rock kui B alagrupi võitja läheb ühte vahegruppi A grupis 2. koha saanud meeskonnaga, C grupi neljanda ja D kolmanda meeskonnaga. Kuigi mõned mängud on alagruppides veel mängida, on praegu vägagi tõenäoline, et Rocki vahegruppi tulevad A alagrupist Šiauliai (või Barsy), C grupist Nevezis (või Barons) ja D grupist Valmiera.  

Rocki poolt on oluline ka teada, mis juhtub E vahegrupis, sest just E ja F vahegrupi kaks edukamat lähevad omavahel kokku veerandfinaalides.

E vahegruppu lähevad praegu kindlana Ventspils ja Lietkabelis ning võimalikena Sakalai ja Pärnu.

Seega võib praegu oletada, et veerandfinaalidesse jõuavad sellest tabelipoolest Rock ja Šiauliai ning Ventspils ja Lietkabelis. Kes kellega kohtub, sõltub juba vahegrupis saadud kohast.

Selle aasta Balti liiga eripära on veel see, et traditsioonilist final-fouri ei toimu. Ka poolfinaalides mängitakse kummaski kaks mängu (kahest parim) ning samamoodi kaks mängu mängitakse ka 1.-2. kohale ning  3.-4. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles