Soome vutiekspert: minu teada jätkab Litmanen karjääri Kaljus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari Litmanen.
Jari Litmanen. Foto: SCANPIX

Soome jalgpallilegendi Jari Litmaneni võimalikule osalemisele uuel hooajal Eesti meistrivõistlustel Nõmme Kalju ridades annab hoogu juurde Soome vutieksperdi Timo Innaneni värske kommentaar.

«Minu teada on hetkel kõige tõenäolisem see, et Litmanen jätkab karjääri Eestis, Nõmme Kaljus,» vahendab Urheilulehti Innaneni sõnu. HJK, kus Litmanen lõppenud hooajal pallis, ootab meest tagasi pärast mängijakarjääri lõppu, kui ta võiks üle võtta abi- või noortetreeneri ameti. Eesti kasuks võib Litmase otsuse kallutada aga asjaolu, et siin elab tema pere.

Kalju spordidirektori Sergei Terehhovi sõnul on otsus puhtalt Litmase enda teha. «Ta on täiesti enda elu peremees ning otsustab ise, kas, mis, kuidas ja millal. Praegu võttis ta perega kolmenädalase puhkuse ja otsustab siis,» sõnas Terehhov.  «Küsisin enne seda, mis plaanid tal on ja ta vastas, et ta ei kiirusta otsustamisega. Meie uksed on aga talle lahti – kui ta aasta lõpus või järgmise aasta alguses naaseb, siis on ta Kalju treeningutele oodatud.»

41-aastane Litmanen on Soome koondise eest pidanud 137 kohtumist ja löönud 32 väravat. Muuhulgas Ajaxis, Liverpoolis ja Barcelonas mänginud soomlane tuli 1995. aastal Ajaxiga ka Meistrite liiga võitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles