Kivisild hakkab Eesti jalgpallikoolkonda üles ehitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise treener Janno Kivisild.
Eesti jalgpallikoondise treener Janno Kivisild. Foto: Toomas Huik

Eesti koondise abitreener Janno Kivisild sai mitu uut väljakutset: hinnatud spetsialist töötab nüüdsest Eesti Jalgpalli Liidu noortetöö tehnilise direktorina, osaleb treenerite koolitustel lektorina ning asub spetsiaalse projekti raames Euroopa eri paigust kogemusi hankima.

«Jannol on nüüdsest neli erinevat ülesannet. Ta jätkab koondise abitreenerina, alustab taas lektorina treenerite koolitustel ja töötab noorteöö tehnilise direktorina, kus tema roll on noortekoondiste tegevuste juhtimine ning noortetöö põhimõtete juurutamine,» selgitas Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei.

«Neljandaks ülesandeks on tegevus, mida nimetame Eesti koondise mängufilosoofia väljatöötamiseks - peame silmas seda, et Eestil oleks oma stiil, oma äratuntav ja eristuv mängukultuur, mis väljenduks nii meie koolituses, noortetöös, koondistes kui ka kogu jalgpallis, tekiks Eesti koolkond. Selleks külastab Janno aasta jooksul ligi kümmet Euroopa tipptreenerit eesmärgiga talletada erinevatelt edukatelt koolkondadelt ja stiilidelt kogemusi, mida saaks tuua tagasi Eestisse ja meie süsteemi sobitada,

Tahame võimalikult täpseid vastuseid üldfilosoofilistele küsimustele: kuidas leida õiged mängijatüübid, mida neile täpselt õpetada ja kuidas õppeprotsess ideaalis toimub. On palju küsimusi, millele loodame vastused leida, kujundades selle abil oma mängufilosoofia. Protsess on pikk, taolist kultuuri luues tuleb liikuda samm-sammult, aga muidugi järjekindlalt,» lisas Rei.

Janno Kivisild on treenerina töötanud üle 15 aasta, mille jooksul on ta abistanud Teitur Thordarsoni, Arno Pijpersit, Jelle Goesi, Viggo Jensenit ja Tarmo Rüütlit ning olnud ka Kasahstani koondise ja FK Astana klubi abitreener.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles