Tobreluts oli jälitussõidus 38., Lessing finišisse ei jõudnud

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobreluts
Indrek Tobreluts Foto: Nordic Focus

Laskesuusatamise hooaja kolmandal MK-etapil Pokljukas sõidetakse täna jälitussõite. Meeste 12,5 km pikkuse sõidu võitis norralane Emil Hegle Svendsen, kes tegi ühe möödalasu. Samuti korra eksinud Tšehh Ondrej Moravec kaotas talle 3,8 sekundit ja kahel korral eksinud prantslane Martin Fourcade 17,4 sekundit.

Eestlastest pääsesid võistlema Indrek Tobreluts ja Roland Lessing, kellest esimene sai 38. koha, Lessing aga finišisse ei jõudnud, sest võeti enne rajalt maha. Tobreluts pidi läbima kolm trahviringi ja kaotas võitjale 3.29,6, Lessing tegi kolme tiiruga üheksa möödalasku.

Võistluse käik:

Sõit algas!

Seis pärast esimest lasketiiru:  Esimesena tuleb tiirust välja norralane Emil Hegle Svendsen, talle järgnevad prantslased Martin Fourcade (+0,8) ja Jean Guillau Beatrix (+12,7). Esikolmik tiirus ei eksinud. Liidrikohalt startinud Jakov Fak tegi ühe möödalasu.

Ühe möödalasu teinud Indrek Tobreluts on langenud 48. kohale (+2.07,0) ja kolmel korral eksinud Roland Lessing 57. (+2.57,7).

Teine lasketiir: Fourcade on esimeseks tõusnud, tiirus prantslane ei eksi. Samuti puhtalt kasknud Svendsen kaotab talle 0,6 sekundit. Samuti eksimatult lasknud Guillau kaotab kolmandana 11,6 sekundit.

Taas korra eksinud Tobreluts on tõusnud 49. kohale (+2.53,8) ja kaks möödalasku teinud Lessing jätkab 57. kohal (+4.12,8).

Liidrid on kolmandasse lasketiiru jõudnud. Svendsen on taas esimeseks tõusnud ja Fourcade kaotab talle 2,4 sekundit. Kolmandaks on tõusnud venelane Jevgeni Ustjugov (+25,8). Kogu esikolmik ei ole seni kordagi eksinud ja trahviringe sõitnud.

Tobreluts peab minema ühele trahviringile ja on pärast 3. tiiru 47. (+3.36,8). Lessing eksib neli korda.

Neljas lasketiir: Svendsen eksib korra ja Fourcade kahel korral ja kaotab Svendsenile 23,7 sekundit. Kolmas on tšehh Ondrej Moravec (+24,3).

Tobreluts ei eksinud neljandas tiirus ja on 39. (+3.32,2). Lessing neljandasse tiiru ei jõua.

Finiš: 1. Svendsen, 2. Moravec (+3,8), 3. Fourcade (+17,4).

Tobreluts saab 38. koha (+3.29,6), Lessing finišisse ei jõudnud.

Sõit on lõppenud!

Sõidu eel:

Tobreluts sai reedel 10 km sprindis 44. koha, Lessing oli 45. Esikohalt stardib täna Jakov Fak.

Võistlus algab kell 13.45 ja Postimees teeb sõidust tekstipõhise ülekande.

Eesti naistest keegi tänasesse jälitussõitu ei pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles