Ennustus: järgmisteks aasta sportlasteks Kanepi ja Taaramäe?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi ja Rein Taaramäe. (Fotod: Joosep Martinson, Sille Annuk.)
Kaia Kanepi ja Rein Taaramäe. (Fotod: Joosep Martinson, Sille Annuk.) Illustratsioon: Graafika: Laura Kangur

Postimehe arvamusportaali ennustuses osalejad pakkusid kõige enam, et 2013. aastal saavad aasta sportlase tiitliga pärjatud Kaia Kanepi ja Rein Taaramäe.

Küsimusele «Kes valitakse 2013. aastal Eesti aasta nais- ja meessportlaseks?» tuli erinevaid vastuseid, kuid Kanepi ja Taaramäe nimed kordusid enim.

LHV panga makroanalüütik Heido Vitsur ennustas, et aasta sportlasteks valitakse just need kaks. «2013 valitakse parimaks naissportlaseks Kaia Kanepi ja meessportlaseks Rein Taaramäe,» arvas ta. «Pink, kust aasta sportlasi valida, on jäänud sõltuvalt vaatekohast kas nii lühikeseks, et saab rääkida üksnes toolist, või siis nii pikaks, et ei silmaga kõiki korraga pole võimalik haarata.»

«Seepärast jäin sellise traditsioonilise lähenemise juurde, et aasta sportlesel peaks käes olema mingi silmapaistev tulemus Euroopa või maailma esivõistlustel või karikasarjas,» põhjendas Vitsur oma valikut.

Sama valiku tegi ka TTÜ Innovatsiooni ja ettevõtluskeskuse direktor Tea Varrak. «Kaia Kanepi, Rein Taaramäe – hoian neile juba väga ammu pöialt!» ütles ta.

TLÜ riigiteaduste instituudi direktor Anu Toots pakkus välja Kaia Kanepi ja Heiki Nabi nimed, suhtekorraldusfirma Rull ja Rumm juhataja Ivo Rull arvas aga nii: «Martti ja Triin Aljand. Sellises valikus oleks ka mängu ilu.»

Diplomaatide kooli asedirektor Vahur Made ennustas aga uute tulijate esilekerkimist. «Taas keegi tubli treenija, kellest praegu mitte kusagil mitte midagi ei räägita,» pakkus ta.

Postimehe arvamusportaal palus kuuel ühiskonnaasjatundjal ja poliitikahuvilisel vastata 12 ennustusküsimusele uue aasta kohta. Vastasid Anu Toots, Tea Varrak, Andres Arrak, Heido Vitsur, Vahur Made ja Ivo Rull, kelle seisukohad avaldatakse Postimees online’s reede ja nädalavahetuse jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles