Tänak kuuldustest: hetkel puudub uudistel tõepõhi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parima rallimehe Ott Tänaku tulevik on endiselt ebaselge.
Eesti parima rallimehe Ott Tänaku tulevik on endiselt ebaselge. Foto: AFP/SCANPIX

Eesti autospordisõprade suur küsimus, kas, kus ja millega sõidab alanud aastal rallimees Ott Tänak, pole senini vastust saanud. Vaatamata sellele, et näiteks uues Euroopa rallisarjas ERC on hooaeg juba alanud ning tuleval nädalal stardib Monte Carlos ka MM-sari, pole eestlase tuleviku kohta veel ühtegi vettpidavat sõnumit.

Maailma ralliportaalid on siiski Tänaku tuleviku üle spekuleerinud. Viimati tegid seda rootslased, kes väitsid, et Saaremaalt pärit rallimees jätkab siiski M-Spordi värvides, ent MM-sarja asemel osaleb ta ERC-sarjas. Meeskonnakaaslaseks olevat aga ei keegi muu kui endine vormelipiloot Robert Kubica.

Iseenesest tundub see variant loogilisena, kuid… «Hetkel on need lood puhtalt kuulujutud ning neil puudub tõepõhi,» kinnitas Tänak eile lõunal Postimehele. Midagi täpsemat ei soovinud – ilmselt ka ei saanud – rallimees öelda. Möödunud nädalal ütles ta ajalehele Saarte Hääl antud intervjuus, et aasta alguses midagi erilist ei juhtu.

Selge on see, et isegi üle keskmise koormusega MM-sarjas osalemine käib Tänakule tänavu üle jõu, ning kui vaadata Eesti parima rallimehe ja tema kaaskonna tegutsemist, siis ilmselt ei kavatsetagi sellele rõhku panna. Eestist on lihtsalt ülikeeruline tiimide nõutavat summat leida.

Postimehe andmetel küsitakse ühel MM-rallil osalemise eest 185 000 eurot. Räägitud on ka sellest, et terve hooaja eest pidanuks eestlane tooma meeskonda miljon eurot – see tähendanuks tõelist soodushinda.

Eesti rallieluga hästi kursis olevad allikad on Postimehele väitnud, et üks Tänaku toetaja nõustus panema projekti 100 000 eurot, kuid seda vaid tingimusel, et samasuguse summa annetajaid leidub veelgi. Kuid isegi mõne sellise toetaja olemasolu tagaks osalemise vaid paaril MM-rallil.  

Pisut odavam oleks sõita WRC2-sarjas. Just seal üritab jätkata teine viimastel aastatel MM-karussellis tiirelnud eestlane Karl Kruuda. Sisuliselt on tegemist seni SWRC nime kandnud sarjaga. 2011. aastast on Tänakul seal ette näidata MMi hõbemedal. Soomlasele Juho Hänninenile kaotati 20 punktiga. Selle sarjaga taasliitumisest pole aga kusagil valju häälega räägitud.

Seega jääbki kõige tõenäolisemaks valikuks ERC. Esimene etapp sõideti juba jaanuari esimestel päevadel Austrias ning võidu noppis Jan Kopecky. Teine osavõistlus peetakse 1.–3. veebruarini Lätis. Loo alguses mainitud rootslaste andmetel ei saa aga Ford ka selleks võistluseks oma autosid valmis.

Tänak ja tema abilised ei istu aga, käed rüpes. Saarte Häälele rääkis ta, et jälgib tähelepanelikult MM-sarjas toimuvat ja samal ajal töötab ka eelarvega, et end jätkuvalt pildil hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles