FIFA karistas Bulgaariat ja Ungarit tühjade tribüünidega

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria jalgpallikoondis.
Bulgaaria jalgpallikoondis. Foto: SCANPIX

Bulgaaria ja Ungari peavad oma järgmise MM-valikmängu tühjade tribüünide ees pidama, sest Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) karistas neid fännide diskrimineeriva käitumise eest.

FIFA karistused järgnevad sellele, kui mängijad ning diskrimineerimise vastased ühendused nõudsid jõulisemat sekkumist staadionitel toimuvasse, vahendab Soccernet.ee.

Bulgaaria fännid kostitasid 12. oktoobri valikmängul Sofias ahvihäälitsustega Taani kaitsjat Patrick Mtiligat. Ungari fännid kasutasid 15. augusti sõprusmängul Iisraeli vastu antisemiitlikke loosungeid ning väidetavalt ka Iraani lippe, et vastaseid solvata.

FIFA trahvis Bulgaaria alaliitu 38 000 ja Ungari oma 43 400 dollariga. «Mõistame selgelt hukka kõik rassismivormid jalgpallis, diskriminatsiooni ilminguid ei tolereerita ning need saavad FIFA poolt tugeva vastuse,» seisis jalgpalli katusorganisatsiooni teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles