Hirvonen tegi Monteks valmistudes karmi avarii

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko Hirvonen.
Mikko Hirvonen. Foto: SCANPIX

Soomlane Mikko Hirvonen tegi ralli MM-sarja avaetapiks valmistudes Prantsusmaal ränga avarii, kuid pääses koos kaardilugejaga õnneks vigastusteta.

Hirvonen alustas testi Prantsusmaal plaanitust päev varem, et saada kogemust lumelögastel ja libedatel teedel - samasugustes oludes sõidetakse tõenäoliselt ka hooaja avaetapp Monte Carlo ralli, mis algab järgmisel kolmapäeval.

Hirvoneni auto kaotas aga lörtsisel teel kiires kurvis juhitavuse ja tegi kolm tiiru üle katuse. «Tegu oli viienda käigu kurviga ja sõitsime slikkrehvidel umbes 100 km/h, kui eksisin õige pisut kurvi sisse keeramisega. Sattusime ühe rattaga lumelögasse ja oligi kõik, ma ei saanud rohkem midagi teha. Tabasime mäenõlva ja auto tegi kolm uperpalli. Tegelikult vedas, et tee peale jäime,» kirjeldas Hirvonen õnnetust.

Soomlase Citroën DS3 purunes täielikult, kuid Hirvonen ja kaardilugeja Jarmo Lehtinen pääsesid ainsagi kriimuta. Mees ise suhtus avariisse stoilise rahuga, visates selle üle naljagi. «Soovisin lörtsiseid teid ja halbu ilmastikutingimusi ning tundub, et sain mis tahtsin… Pole hullu, juhtub ikka. Tundub, et mul on testidel avariide tegemise peale annet. Loodetavasti ei kandu see rallidele edasi,» muigas Hirvonen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles